Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novos supersællert Wegovy nærmer sig kvartalsomsætning på 10 milliarder

2/11 08:06

Novo Nordisks salg af vægttabsmedicin fortsætter med at buldre i vejret og har allerede nu passeret Novos langsigtede 2025-målsætning om et salg på mindst 25 mia. kr.

Det fremgår af regnskabet for tredje kvartal.

Den helt store trækhest er Novos nyeste vægttabsmiddel Wegovy, der solgte for 9648 mio. kr. i juli, august og september. Til sammenligning havde analytikere ventet et salg på 7749 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af Novo Nordisk.

Ikke alle estimater virker dog til at tage højde for Novos opjustering den 13. oktober, der blandt andet blev begrundet med et øget bidrag fra supersællerten.

Med Wegovy som lokomotiv steg Novos samlede salg af vægttabsmedicin dermed til 12.255 mio. kr. fra 4331 mio. kr. i tredje kvartal af 2022 og ramte 30,4 mia. kr. i årets første ni måneder.

2025-ambitionen om en omsætning på mindst 25 mia. kr. er med andre ord nået.

Milliardsalget skal oven i købet ses i lyset af, at produktionsudfordringer igennem de seneste mange kvartaler gjort det umuligt for Novo at følge med efterspørgslen efter fedmemedicin. Udover i USA er midlet i Europa derfor foreløbigt alene lanceret i Danmark, Norge, Tyskland og Storbritannien.

I USA har Novo længe begrænset adgangen til startdoser på Wegovy og det vil forsætte.

- Mens kapaciteten for Wegovy udvides gradvist, vil udbuddet af de laveste doser i USA fortsat begrænses for at sikre, at behandlingen kan fortsættes, skriver Novo.

Den store succes har længe fået analytikere til at spå markant salgsfremgang for Novo inden for behandling af fedme. De seneste estimater indsamlet af Novo viser, at analytikerne regner med, at forretningsområdet omsætter for over 41 mia. kr. i år - stigende til 85 mia. kr. i 2025.

.\\˙ MarketWire