Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo indfrier langsigtet ambition for fedmemarkedet langt før tid og nærmer sig ny milepæl

2/11 09:05

Novo Nordisk har med syvmileskridt indfriet sine langsigtede ambitioner for sit salg på fedmemarkedet. Samtidig nærmer den danske medicinalgigant sig i høj grad sit næste mål om at sidde på mere end en tredjedel af diabetesmarkedet.

Det oplyser Novo Nordisk i sit regnskab for tredje kvartal torsdag.

Novo Nordisk har i årets første ni måneder solgt fedmemidler for 30,4 mia. kr. og er således suset forbi sin egen langsigtede forventning om at nå et salg på 25 mia. kr. inden 2025.

Samtidig kan medicinalgiganten meddele, at den har en andel af diabetesmarkedet på 33,3 pct. efter en stigning i årets ni første måneder på 1,8 pct.point. Novo Nordisks mål er at sidde på mere end en tredjedel af markedet inden 2025.

- Vi er meget tilfreds med salgsvæksten i de første ni måneder af 2023, der afspejler, at flere mennesker end nogensinde har gavn af vores innovative diabetes- og fedmebehandlinger, siger Novo Nordisks administrerende direktør, Lars Fruergaard Jørgensen, i regnskabet.

Novo Nordisks salg af diabetesmidlet Ozempic og vægttabsmidlet Wegovy løb i tredje kvartal op i 33.560 mio. kr. Samlet udgjorde salget mere end 57 pct. af medicinalgigantens omsætning på 58.731 mio. kr.

.\\˙ MarketWire