Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens aviser med Novo Nordisk, Ørsted og Norden

3/11 06:32

BØRSEN

FLERE AF ØRSTEDS VINDPARKER HÆNGER I EN TYND TRÅD

Ørsted er i gang med at rekonfigurere et stort havvindprojekt i USA. To vindparker er allerede droppet, og et stort havvindprojekt risikerer at blive det næste, hvis ikke det lykkes at forbedre økonomien. Flere andre projekter er også udfordret. (Forside, side 16-18)

NOVO KÆMPER FOR AT FØLGE MED EFTERSPØRGSLEN – MEN TOPCHEFEN ER GODT TILFREDS

Novo Nordisk kæmper forgæves med at indhente efterspørgsel, men selv om Novo ikke kan følge med efterspørgslen, er topchef Lars Fruergaard Jørgensen tilfreds. For der er fuld tryk på kedlerne og koncernen kan med stor sandsynlighed lande et overskud af driften på over 100 mia. kr. – allerede i år. (Side 6-8)

OVERSKUD I HVIDEVAREFIRMAET WHITEAWAY GROUP FALDER 70 PCT.

Whiteaway Groups indtjening er ramt af tilbageholdende kunder og svækkede skandinaviske valutaer. (Side 12)

MØBELKÆDEN ILVA TABER 28 MIO. KR. PÅ DRIFTEN

Ilva, der i september fyrede selskabets administrerende direktør, går markant tilbage. Omsætningen falder fra 1,7 mia. kr. til 1,4 mia. kr., og samtidig dykker driftsresultatet fra et plus på 91 mio. kr. til et minus på 28 mio. kr. (Side 14)

REDERIET NORDEN SER “SIGNIFIKANT LAVERE” RESULTAT I 2024

På ryggen af et 2022 med historisk høj indtjening har Norden set resultatet falde dybt hvert kvartal. Topchef ser nedtur fortsætte i 2024. (Side 26)

USIKKERHED OM RENTERNE OG INGEN VED HVOR DE LANDER

Væn jer til høje renter, vurderer centralbank og flere internationale topøkonomer. Nationalbanken er fortsat i tvivl. (Side 36-37)

BERLINGSKE BUSINESS

NOVO NORDISK-DIREKTØR I DILEMMA OM MEDICINENS MILLIARDINDTÆGTER

Novo Nordisk har tjent knap 62 mia. kroner efter skat i de første ni måneder af 2023. I samme periode har selskabet investeret 22 mia. kroner i forskning og udvikling og brugt 52 mia. kroner på aktieudbytte og aktietilbagekøb. (Forside, side 6-7)

USA-KREDITKÆMPE TRUER MED AT NEDGRADERE ØRSTED

Kreditvurderingsbureauet S&P varmer op til at forværre kreditværdigheden hos energikæmpen Ørsted efter endnu en mareridtsdag. Sker det, vil selskabet være faretruende tæt på kritisk status. (Side 2)

EU FORBYDER IT-GIGANTERS MÅLRETTEDE ANNONCER

De sociale medier må ikke indsamle persondata og bruge dem til målrettede reklamer, fastslår EU's databeskyttelsesråd. Trafikken skal ophøre senest om tre uger. (Side 10)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

NOVO NORDISK FORVENTER EN VÆKST I ÅR PÅ 38 PCT.

Novo Nordisk går hård slutspurt i møde. Medicinalkoncernen skal accelerere væksten i årets sidste kvartal for at nå de tårnhøje forventninger for året om op mod 38 pct. vækst. (Forside, side 4)

RUSSISK EKSPRÆSIDENT LANGER UD EFTER CARLSBERG

Der er dårlig stemning mellem Carlsberg og Rusland. Den russiske ekspræsident Dmitry Medvedev langer heftigt ud efter Carlsberg - og resten af Danmark - i et opslag på kommunikationsplatformen. (Side 2)

NABOLANDES ØKONOMISKE KRISETEGN KAN RAMME DANMARK HÅRDT

Flere af Danmarks vigtigste eksportmarkeder er tynget af stagnation eller vækstnedgang, og de sorte skyer risikerer at sprede sig til dansk økonomi, advarer økonomer. (Side 14)

.\\˙ MarketWire