Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsk vil skære 10.000 job for at spare 600 mio dollar i 2024

3/11 08:36

A.P. Møller-Mærsk vil skære 10.000 job for spare milliarder.

Det oplyser selskabet i forbindelse med kvartalsregnskabet fredag morgen.

Dermed lægges der op til en markant reduktion af den samlede arbejdsstyrke, der tæller 110.000 globalt. Omregnet giver det en reduktion på 9,1 pct.

Målet er at spare 600 mio. dollar - svarende til lige over 4 mia. kr. - i 2024.

Det vil samtidig medføre højere restruktureringsomkostninger for 350 mio. dollar, som er forhøjet fra 150 mio. meddelt i begyndelsen af året.

6500 stillinger er allerede nedlagt, siger Mærsks administrerende direktør, Vincent Clerc, til Bloomberg News.

- Da markedet forventes at forblive ustabilt, hvor rentabiliteten i stigende grad testes af den igangværende stigning i udbuddet i Ocean, har A.P. Møller-Mærsk intensiveret sin indsats for at reducere omkostningerne og øget sit eksisterende omstruktureringsprogram, fremgår det af regnskabet.

Stigningen i udbuddet hænger sammen med, at de store containerrederier under og efter coronapandemien har lagt et stort antal bestillinger på nye skibe, som er ved at finde vej til markedet. Det sker sideløbende med et generelt fald i købelysten blandt forbrugerne, der er pressede af høj inflation. Samtidig har virksomhederne kæmpet med at nedbringe lagre, som har ført til færre bestillinger af nye varer fra den kant, mens flaskehalse fra coronapandemien langsomt løsner op, og også frigiver kapacitet.

Det betyder et fald i fragtraterne, som er med til at presse indtjeningen hos de store containerrederier, herunder A.P. Møller-Mærsk.

.\\˙ MarketWire