Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsk-topchef: 2500 skal fyres de næste uger og afskedigelser rammer bredt

3/11 11:12

2500 ansatte i A.P. Møller-Mærsk vil få en fyreseddel over de næste uger, og det vil ramme bredt. Det samme gælder for de flere tusinde medarbejdere, der allerede har sagt farvel til Mærsk i årets løb.

Det meddeler topchef Vincent Clerc på et pressemøde fredag i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal, hvor det også kom frem, at Mærsk har planer om at reducere arbejdsstyrken med mindst 10.000 samlet set.

Afskedigelserne er en del af en omfattende spareplan hos den store rederi- og logistikkoncern, der står midt i en ny virkelighed efter coronapandemien.

- Det betyder, at vi skal afskedige folk, siger Vincent Clerc.

- Det har ramt bredt i organisation, både i logistik, kontorfunktioner her i København og i Shipping-divisionen. Fordi logistik er en meget mennesketung forretning, så er der en større andel derfra, men det har ramt alle dele af vores organisation, siger han videre.

Målet er at spare 600 mio. dollar, svarende til lige over 4 mia. kr. - ved at reducere arbejdsstyrken med mindst 10.000 ansatte fra 110.000 ansatte per januar 2023.

Det svarer til en samlet reduktion på lige over 9 pct.

6500 er allerede reduceret i årets løb, men det er ikke nok set i forhold til den virkelig, som Mærsk står midt i, lyder det på pressemødet.

- Det er ikke en overraskelse, at vi var på vej mod en normalisering, og derfor har vi taget tiltag i løbet af året. Vi har haft ansættelsesstop, og andre lokale tiltag. Derfor har vi reduceret antallet af ansatte, siger han.

- Det betyder, at vi skal afskedige folk. I de kommende uger skal vi skille os af med yderligere 2500 medarbejde. I starten af 2024 vil det blive yderligere 1000 medarbejdere, siger Vincent Clerc.

Ifølge topchefen er enkelte lande en anelse mere udsat, og det hænger sammen med, hvor stor en del af forretningen, der holder til i de lande.

- 20 pct. af vores kolleger sidder i Indien, og derfor er det naturligt også der, hvor flest er gået, og hvor de vil komme til at blive ramt. I Kina sidder 10 pct., og der har også været store justeringer, men det har ramt bredt, siger han.

.\\˙ MarketWire