Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mandagens danske avisuddrag med Mærsk, Sydbank og PFA

6/11 07:10

BØRSEN

MÆRSK-TOPCHEF SPÅR LÆNGERE NEDTUR

Nye skibe strømmer til containermarkedet, mens efterspørgslen samtidig løjer af. Situationen er nu så alvorlig, at Vincent Clerc, der er administrerende direktør i A.P. Møller-Mærsk, spår en nedtur for den danske shippinggigant, der bliver længere end i tidligere kriser. (Side 4)

HØJ EJENDOMSVURDERING KAN VÆRE LUKRATIV FOR NOGLE BOLIGEJERE

For visse boligejere kan en tilsyneladende høj vurdering være det mest lukrative udfald, vurderer eksperter. Eksperterne peger på, at man derfor bør overveje grundigt, inden man går klagevejen. (Forside, side 6-7)

PET ADVARER OM KINESISK TYVERI AF FORSKNING

Den danske efterretningstjeneste øger rådgivningen til virksomheder og universiteter, om hvordan de kan undgå kinesisk spionage og forskningstyveri. Truslen om kinesisk forskningstyveri og -spionage gælder indenfor nogle af de nøglesektorer, som Danmark skal bygge en moderne økonomi på. (Forside, side 16-17)

EN DIGITAL EURO ER ET SKRIDT NÆRMERE AT BLIVE TIL VIRKELIGHED

Den Europæiske Centralbank har fået udviklingen af en digital euro et skridt videre og tættere på realisering. Arbejdet med at skaffe 446 mio. europæere adgang til at kunne anvende en digital euro er efter to års undersøgelse nemlig nu på vej ind i fase to. (Side 22)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

STORMFLODEN BLIVER DEN HIDTIL DYRESTE

Det kaos, stormfloden medførte, vil føre til den hidtil dyreste regning for staten, som dækker stormflodskader. Anmeldelserne af stormflodskader vælter ind til Naturskaderådet, der allerede nu spår, at den vil sætte rekord og blive den hidtil dyreste. (Side 24)

SYDBANK LÆGGER SIG I FRONT I REKORDÅR

En sammenligning af de store bankers resultater efter årets første tre kvartaler viser, at Sydbank har sat konkurrenterne til vægs, i et år der tegner til at blive et af de mest lukrative for bankerne i årtier. De store bankers indtægter er vokset med 17,6 mia. kr. i år. (Side 25)

BERLINGSKE BUSINESS

STATENS EJERSKAB AF KRISERAMTE ØRSTED KAN RAMME SMÅAKTIONÆRER

Den danske stat er den største aktionær i kriseramte Ørsted, der engang var privatinvestorernes grønne favorit. Dansk Aktionærforening, der er interesseorganisation for aktionærer, investorer og pensionsopsparere, peger på, at det kan være problematisk for øvrige investorer. (Side 3)

PFA-CHEF: FLEKSIBLE PENSIONSORDNINGER KAN SKAFFE ARBEJDSKRAFT

Et af det danske samfunds store problemer er mangel på arbejdskraft, og løsningen skal ifølge PFA's topchef, Ole Krogh, findes sammen med det private. Topchefen peger på, at fleksible pensioner kan være en del af løsningen på arbejdskraftkrisen. (Forside, side 4-5)

KAMPEN OM FORBRUGERNES PENGE BLIVER HÅRD PÅ BLACK FRIDAY

En forbrugerundersøgelse fra Dansk Erhverv viser, at forventningerne til årets Black Friday er 20-25 procent lavere end sidste år. Der bliver altså kamp om forbrugernes penge til årets Black Friday, og det kan ramme en i forvejen hårdt ramt detailhandel. (Side 6)

.\\˙ MarketWire