Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Royal Unibrew tjener færre penge efter faldende salg af øl i måneder med dårligt vejr

8/11 11:33

Danmarks næststørste bryggerikoncern, Royal Unibrew, kom ud af tredje kvartal 2023 med en omsætning på 3336 mio. kr. samt et driftsoverskud (EBIT) på 507 mio. kr.

Det viser regnskabet offentliggjort onsdag.

Analytikerne havde forudset en omsætning på 3514 mio. kr. og et EBIT-resultat på 566 mio. kr. i perioden, viser medianestimater fra Bloomberg indsamlet blandt op til 13 analytikere. Tallene er trukket 6. november.

Sammenligner man med samme periode året før var omsætningen 3296 mio. kr. i tredje kvartal året forinden, mens EBIT endte på 566 mio. kr. i den periode. Dermed er der tale om en stigning og omsætningen, mens driften er dykket, når man sammenligner med sidste år.

- Tredje kvartal var andet kvartal i træk med positiv organisk EBIT-vækst og første kvartal med marginudvidelse i mere end to år, på trods af at det var negativt påvirket af meget dårligt vejr i juli og august, som for os er de to vigtigste måneder i år, siger Lars Jensen, topchef i Royal Unibrew, i regnskabet.

- Dette afspejles i vores volumenudvikling, der er faldet organisk med 8 pct. i kvartalet på trods af øgede markedsandele på de fleste af vores markeder, siger han.

I mængder solgte bryggeriet 3,5 mio. hektoliter mod 3,8 mio. hektoliter i samme kvartal af 2022.

- I resten af året og ind i 2024 forventer vi en ændring i forbrugernes reaktion på de fortsat stigende leve omkostninger, som vi igen venter vil få betydning for især on-trade (salg gennem beværtninger, red.). Vi ser stadig inflation i nogle råvarekategorier samt pres på lønningerne, og derfor venter vi ikke, at det samlede omkostningsgrundlag falder væsentligt næste år, siger Lars Jensen.

EBIT-marginen blev i tredje kvartal 19,5 pct. mod 18,6 pct. i samme periode året før.

Driftsresultat før af- og nedskrivninger, EBITDA, faldt en anelse til 651 mio. kr. fra 658 mio. kr. i samme kvartal året forinden.

Bundlinjen viste et overskud på 363 mio. kr. i tredje kvartal af 2023 mod 381 mio. kr. i tredje kvartal året før.

.\\˙ MarketWire