Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo/Sydbank: Der er fin plads til Lilly på fedmemarkedet

9/11 07:54

(opdateres)

Novo Nordisk har længe haft problemer med at følge med efterspørgslen på fedmarkedet, og selskabet vil formentlig også i de kommende par år kunne sælge sit vægttabsmiddel Wegovy lige så hurtigt det produceres, også selv om der kommer konkurrence fra ærkerivalen Eli Lilly.

Det vurderer analytiker i Sydbank, Søren Løntoft Hansen, efter at Eli Lilly onsdag fik de amerikanske sundhedsmyndigheders godkendelse til at markedsføre det imødesete fedmemiddel baseret på GLP-1-analogen Tirzapetide.

Produktet, der vil blive markedsført under navnet "Zepbound", ventes at komme på markedet inden nytår, og samtidig vil det være billigere end Novo Nordisks storsælgende Wegovy.

- Jeg mener, at med den efterspørgsel vi ser på markedet for fedmebehandling, er der er rigelig plads på markedet for fedmemidler.

- Det er, også det vi har set på markedet for behandling af type diabetes 2 med GLP-1. Hver gang, at Novo og Eli Lilly er kommet med ny innovation, har det medført et løft af markedsvæksten til gavn for begge selskaber, siger Søren Løntoft Hansen til MarketWire.

På markedet for type 2-diabetes vokser salget af Novos Ozempic, der bygger på samme aktive stof, som supersællerten Wegovy i fedme, stadig hastigt, også selv om Lilly har stor succes med Mounjaro.

Mounjaro til type 2-diabetes bygger på samme aktive stof som Zepbound, nemlig Tirzepatid.

- Så jeg tror, at vi vil se, at Lillys entre på fedmemarkedet vil være med til at opbygge markedet for fedmemidler, og at der vil være plads til begge aktører. Jeg tror, at begge aktører de næste år, vil være i stand til at sælge alt det, de producerer, vurderer Søren Løntoft.

At Lilly sætter en lavere listepris på Zepbound kommer heller ikke som nogen større overraskelse.

For det er de simpelthen nødt til, da Zepbound markedsføres i samme doser som Mounjaro, hvilket ikke er tilfældet for Novos Ozempic og Wegovy, vurderer Sydbank-analytikeren.

I øvrigt er listeprisen ikke afgørende for salget via den private sygesikring, da selskaberne typisk yder store rabatter.

.\\˙ MarketWire