Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bavarian-rival har forspring: Får godkendt vaccine mod febersygdom i USA

10/11 06:57

Bavarians franske rival Valneva har sent torsdag fået godkendt sin vaccine mod febersygdommen chikungunya i USA. Vaccinen, der skal markedsføres under navnet Ixchiq, er den første godkendte vaccine mod sygdommen, der overføres til mennesker via myggestik.

Herhjemme er Bavarian dog også langt i udviklingen af sin vaccine mod Chikungunya-feber. Selskabet annoncerede tidligere i år positive fase 3-resultater, og mener også at stå med et bedre alternativ end Valneva.

- Der er en hurtigere virkningsgrad af vaccinen.

- Og det betyder noget, når man har med en rejsevaccine at gøre. Typisk er folk dårlige til at planlægge vaccination i meget god tid, når de skal ud at rejse. Så det er en konkret fordel, sagde finansdirektør Henrik Juuel i august til MarketWire.

Ved den lejlighed ventede Bavarian dog først at ansøge myndigheder i USA og Europa om markedsføringstilladelse i 2024 med håbet om en lancering i 2025.

Valnevas vaccine er blevet godkendt i USA til voksne over 18 år, som har risiko for eksponering mod virusset, der er dukket op i flere regioner i Asien, Afrika, Sydeuropa og Amerika.

Bavarian overtog rettighederne til sin chikungunya-vaccine som led i en vaccinehandel med amerikanske Emergent Biosolutions i februar i år for.


.\\˙ MarketWire