Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo vil investere 42 mia. kr. i udvidelse i Kalundborg

10/11 08:02

Novo Nordisk har besluttet at investere 42 mia. kr. i en udvidelse af sine produktionsfaciliteter i Kalundborg. Langt størstedelen af beløbet vil blive investeret i ny kapacitet til fremstilling af lægemiddelingredienser, oplyser selskabet, der i en lang periode har haft svært ved at følge med efterspørgslen efter sine supersællerter, Wegovy mod fedme og Ozempic til behandling af type 2-diabetes.

- Vores fortsatte investering i global kapacitet demonstrerer den tro, vi har på vores nuværende og fremtidige produktportefølje og dens relevans for mennesker, der lever med alvorlige kroniske sygdomme, siger Henrik Wulff, koncerndirektør med ansvar for Novos produktion, kvalitet og it ifølge en pressemeddelelse.

Den nye facilitet bliver på 170.000 kvadratmeter og vil skabe 800 nye arbejdspladser.

Opførelsen af projektet vil tage adskillige år.

Den første etape vil stå klar fra slutningen af 2025, og byggeriet vil herefter blive færdiggjort gradvist i perioden frem til 2029.

I løbet af de seneste to år har Novo nu annonceret investeringer i udvidelser af sin produktion i Danmark på sammenlagt 40 mia. kr.

Selskabet investerer årligt store milliardbeløb i udvidelser af sin produktionen og faciliteter, og har skruet særligt op for blusset i år oven på sin succes med GLP-1-medicin til behandling af diabetes 2 og vægttab.

I år venter Novo således investeringer på 25 mia. kr. mod 12 mia. kr. sidste år.

.\\˙ MarketWire