Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ørsted stiger for anden dag i træk på britiske rygter

10/11 16:59

Ørsted stiger umiddelbart før lukketid fredag 4,9 pct. til 293,80 kr. efter en stigning torsdag på 5,3 pct.

Ligesom torsdag er det ifølge Bloomberg News rygter om, at den britiske regering forbereder sig på at tilbyde væsentligt højere subsidier til nye havvindmølleparker for at få landets strategi for ren energi tilbage på sporet, efter at udviklere har afvist en tidligere auktion.

Loftet for bud fra havvindselskaber i den næste auktionsrunde vil sandsynligvis være betydeligt mere end dette års garanterede indtægter på 44 pund per megawatt-time produceret strøm, vurderer kilder med kendskab til sagen ifølge Bloomberg News.

Prisen, der skal offentliggøres senere i denne måned, vil sandsynligvis blive sat til omkring 70-75 pund per megawatt-time, siger kilderne. JPMorgans analytiker Javier Crarrido vurderer, at et sådant niveau vil være attraktivt, og så venter han, at der vil komme bud på auktion.

- Jeg kan ikke se, hvorfor du for 75 pund ikke skulle være i stand til at bygge havvind, siger Henrik Andersen, administrerende direktør for Vestas, i et interview torsdag ifølge Bloomberg News.

Ørsted planlægger ifølge Bloomberg News inden december at beslutte, om selskabet vil fortsætte med at udvikle projekter i Storbritannien.

.\\˙ MarketWire