Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Moody's sænker udsigter for USA's kreditvurdering

13/11 06:35

Stigende renteomkostninger og store underskud på statsfinanserne begynder nu at underminere USA's kreditværdighed. Samtidig er der en stigende politisk risiko.

Derfor har kreditvurderingsbureauet Moody's valgt at sænke udsigterne for USA's kreditvurdering til "negative" fra "stabile".

- Den kraftige stigning i de amerikanske statsobligationsrenter i år har øget det allerede eksisterende pres på USA's gældsevne. Hvis der ikke træffes politiske foranstaltninger, forventer Moody's, at USA's gældsoverkommelighed vil falde yderligere, støt og markant, til meget svage niveauer sammenlignet med andre højt ratede stater, hvilket kan udligne statens kreditstyrker, lyder det blandt andet fra Moody's.

Kreditvurderingsbureauet tilføjer, at den amerikanske centralbanks tidligere rentestigninger vil fortsætte med at drive den amerikanske stats renteregning i vejret i de kommende år.

- I mellemtiden vil statens indtægtsgrundlag stige i takt med økonomien som helhed, men i mangel af specifikke politiske tiltag vil dette ske i et meget langsommere tempo end stigningen i rentebetalinger, skriver Moody's

Moody's venter, at de føderale rentebetalinger i forhold til indtægter og BNP vil stige til henholdsvis 26 pct. og 4,5 pct. i 2033 fra 9,7 pct. og 1,9 pct. i 2022.

Det vurderes samtidig, at en fastlåst politisk polarisering forværrer de finanspolitiske risici.

- På et tidspunkt, hvor den finanspolitiske styrke svækkes, er der en øget risiko for, at politisk splittelse yderligere kan begrænse effektiviteten af den politiske beslutningsproces ved at forhindre politiske tiltag, der kan bremse forværringen af gældens overkommelighed. Disse risici understreger den stigende politiske risiko for USA's finanspolitiske position og overordnede kreditprofil, skriver Moody's.

USA's langsigtede udstederrating hos Moody's er på "Aaa", men sænkningen af "outlook" til "negative" kan være et første skridt i retning af en nedsættelse af kreditvurderingen.

.\\˙ MarketWire