Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mandagens aviser med Vestas, Novo Nordisk og Carlsberg

13/11 06:34

BØRSEN

NOVO-CHEF: WEGOVYS FORDELE TÆLLER MERE END VÆGTTAB

Koncerndirektør i Novo Nordisk, Martin Holst Lange, kalder Wegovy et præparat med x-faktor. Udover vægttab nedsætter lægemidlet ifølge et stort studie blandt andet også risikoen for en række alvorlige hjerte-kar-tilfælde. Det åbner muligheder for, at Novo Nordisk med vægttabsmedicinen kan få adgang til flere markeder. (Forside, side 6-7)

LØNKRAV SPLITTER FAGFORBUND OP TIL FORHANDLINGER

Opbrud blandt lønmodtagerne op til de offentlige overenskomst forhandlinger: Akademikerne afviser ekstra løft til lavtlønnede. (Side 4)

KONKURSKARANTÆNESAG MOD LAURITZ.COM-STIFTERE INDLEDES

Økonomien i Lauritz.com har ikke været tilstrækkeligt adskilt fra stifter-parret Bengt og Mette Sundström, mener kuratorerne. (Side 8)

DANSKE EUROWINDS LØFTER OVERSKUDDET 172 PCT.

Eurowinds overskud bragede op i 2022/23, hvor de høje elpriser og medejerskabet af en energihandler smittede af på bundlinjen. (Side 10)

KÆMPE UDFALDSRUM FOR OLIEPRIS I 2024

Der er enorm usikkerhed om, hvor olieprisen ender til næste år. Alt mellem 55 dollar og 155 dollar er i spil, vurderer markedet. (Side 14-15)

VESTAS-TOPCHEF: DANMARK BREMSER, MENS ANDRE RYKKER

Det går hurtigere med at udrulle vindkraft i Tyskland og alle andre EU-lande end i Danmark, lyder kritikken fra Vestas-direktør Henrik Andersen. I Danmark bliver der i 2023 fjernet mere vindkraft på land, end der sættes op ifølge prognose fra Green Power Denmark. (Side 16)

MOBILEPAY ER KLAR TIL AT TILBYDE DIGITAL EURO

Mobilepay kræver kommercielt incitament ved en kommende udbredelse af digital euro. (Side 20)

BERLINGSKE BUSINESS

DANSKE BANK GØR OP MED DET KLASSISKE KONTORLIV

Det hører fortiden til at sidde fra klokken 8 til 16 ved det samme skrivebord dag efter dag. Det fastslår HR-direktør Karsten Breum fra Danske Bank – hvor det er normalt med hjemmearbejde og snart helt slut med faste kontorpladser. (Forside, side 4-5)

PENGENE FOSSEDE UD - NU ER HAN KLAR TIL AT GÅ PÅ BØRSEN

Den svenske betalingstjeneste Klarna har taget en forbløffende vending siden 2022, hvor milliarderne væltede ud. Manden bag, Sebastian Siemiatkowski, er typen, der aldrig giver op. Han har for meget at bevise. (Side 2)

CARLSBERG-CHEF EFTER DET LANGE OG SVÆRE FARVEL TIL RUSLAND: VI SKAL VÆRE MERE ÅBNE

Carlsberg modtog kritik fra flere sider for det langsommelige farvel til Rusland. Men processen var langt mere kompliceret, end offentligheden vidste dengang, siger bryggerikoncernens nye topchef, der dog selv vil være mere åben fremover. (Side 3)

SPILGIGANT KRÆVER MONOPOL BRUDT AF DOMSTOL I USA

Det populære spil Fortnite blev fjernet af Google og Apple, da producenten gjorde det muligt for spillerne at betale uden om giganternes betalingssystemer. (Side 9)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

DANSKE BANK SATSER STORT FOR AT VINDE KAMPEN OM DIGITAL INVESTERING

Danmarks største bank er ved at give sine investeringsprodukter et serviceeftersyn. Fremtiden bliver langt mere digital. Og det kan blive billigere for nogle investorer. (Side 24)

NU BEGYNDER DET STORE FEDMESLAG FOR NOVO NORDISK

Novo Nordisks amerikanske ærkerival, Eli Lilly, har fået grønt lys af myndighederne til at sælge slankemidlet Zepbound, der er en direkte konkurrent til Novo Nordisks Wegovy. (Side 25)

DANSK CHIP-INDUSTRI KÆMPER FOR AT GIVE DANMARK AMMUNITION

Danmark skal have noget at bytte med i fremtidens kamp om de bedste computerchips. Men det kræver hjælp fra staten og EU, siger den danske chipbranche, som vil have del i de 300 mia. kr. fra den store europæiske chip-satsning. (Side 28-29)

.\\˙ MarketWire