Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo/Sydbank: Hjerte-kar-data imponerer - ser øget brug af fedmemedicin

13/11 08:17

Weekendens imødesete hjerte-kar-data fra Novo Nordisk for vægttabsmidlet Wegovy imponerer, mener Sydbank.

Banken peger på, at alle målepunkter i hjerte-kar-studiet ved navn Select favoriserer Wegovy, hvilket betegnes som "særdeles positivt".

Desuden er banken overrasket over, hvor hurtigt effekten af Wegovy sætter ind og giver anledning til færre alvorlige hjerte-kar-tilfælde.

- Vi bemærker, at der generelt er forhøjet risiko for hjerte-kar-tilfælde forbundet med svær overvægt, hvilket understreger vigtigheden af at kunne fremvise evnen til at reducere risikoen for hjerte-kar-tilfælde.

- Vi vurderer, at de meget stærke og ikke mindst konsistente detaljerede data fra Select-studiet vil vække opsigt blandt de læger, der udskriver Wegovy, ligesom data fra Select-studiet kan tilskynde til behandling med Wegovy over længere tid, skriver Søren Løntoft Hansen, analytiker i Sydbank, i en kommentar.

Studiet blev gennemført i overvægtige med konstateret hjerte-kar-sygdom, men uden diabetes.

Der foreligger ikke præcise tal, men ifølge Novo er det blandt de svært overvægtige omkring 10-20 pct., der er diagnosticeret med en hjerte-kar-sygdom.

Sydbank venter, at studiet vil øge brugen af Wegovy på et marked for fedmemedicin, der ifølge banken vil vokse dramatisk i de kommende år.

Derfor er der formentlig også udsigt til en positiv åbning for Novo-aktien mandag morgen.

- Det bør føre til en kursstigning, men hvor meget er svært at bedømme. Men jeg vil ikke udelukke, at Novo-aktien vil flirte med niveauet for lukkerekorden, siger Søren Løntoft Hansen til MarketWire.

Fredag lukkede Novo-aktien 0,6 pct. lavere i 691,60 kr. Lukkerekorden er 716,50 kr. og blev nået den 13. oktober.

.\\˙ MarketWire