Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Siemens Gamesa FAKTA: Forudser nyt stort milliardunderskud

15/11 08:24

Vindmølleproducenten Siemens Gamesa kom ud af 2022/23 med et underskud på godt 32 mia. kr., og også i det nye regnskabsår ventes et stort milliardunderskud.

Det fremgår af tirsdagens regnskab fra Siemens Energy, som Siemens Gamesa er en del af.

Her er de vigtigste meldinger om Siemens Gamesa i regnskabet:

- Siemens Gamesa kom ud af 2022/23 med et underskud på 4,347 mia. euro, svarende til ca. 32,4 mia. kr., mod et underskud på 617 mio. euro året før.

- I 2023/24 ventes et underskud på omkring 2 mia. euro i vindmølleselskabet.

- I det forgangne regnskabsår led Siemens Gamesa et uventet, alvorligt tilbageslag. Hensættelser til kvalitetsproblemer i onshore-forretningen, øgede produktomkostninger og ramp-up-udfordringer i offshore-forretningen påvirkede resultatet kraftigt og vil fortsat påvirke koncernens rentabilitet på kort til mellemlang sigt, oplyses det.

- Break-even hos Siemens Gamesa forventes nu i regnskabsåret 2025/26.

- Den tekniske analyse af kvalitetsproblemerne for onshore-platformene 4.X og 5.X er næsten afsluttet, og de hidtidige resultater bekræfter det, der blev kommunikeret i august 2023. Der er ikke foretaget yderligere hensættelser på disse områder siden meddelelsen for tredje kvartal, skriver Siemens Energy.

- Siemens Gamesa har stadig suspenderet de kommercielle aktiviteter på 5.X-platformen og er ved at definere en tidslinje og tilgang til, hvordan og hvornår salget skal genoptages med et design, der inkorporerer de respektive korrigerende foranstaltninger.

- I offshoresektoren fokuserer Siemens Gamesa på at opskalere sine fabrikker og nye produktgeneration samt at eksekvere på ordrebeholdningen. For at hjælpe med en finansiel vending og at gøre Siemens Gamesa rentabel, gennemgås omfanget af Siemens Gamesas aktiviteter i øjeblikket.

.\\˙ MarketWire