Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Internationale aviser med Meta, Boots og Siemens Energy

16/11 06:32

FINANCIAL TIMES (FT.COM)

NEW YORK SAGSØGER PEPSICO FOR PLASTIKFORURENING

Staten New York sagsøger drikkevaregiganten Pepsico for plastikforurening i det seneste forsøg på at stille virksomheder til regnskab for deres miljøpåvirkning. New Yorks statsadvokat Letitia James kræver, at Pepsico reducerer mængden af emballage og betaler for skaderne forårsaget af mikroplastik. (NEW YORK SUES PEPSICO OVER PLASTIC POLLUTION)

META UDFORDRER EU’S SKELSÆTTENDE DIGITALE REGLER

Meta er første virksomhed, der offentligt udfordrer EU's beslutning om at udpege visse populære onlineprodukter som "kerne"-tjenester, i en del af en større slåskamp mellem Big Tech og Bruxelles' nye digitale regler designet til at forbedre konkurrencen. (META CHALLENGES EU’S LANDMARK DIGITAL RULES)

BARCLAYS SER STÆRK EFTERSPØRGSEL EFTER AT1-OBLIGATIONER I TAKT MED AT MARKEDET KOMMER SIG

Det europæiske bankgældsmarked er blevet styrket af en stærk efterspørgsel efter en ny udstedelse fra Barclays, en uge efter, at UBS genoptog finansieringen med det største salg af tier-one-obligationer i fem år. (BARCLAYS RECEIVES STRONG DEMAND FOR AT1 BOND AS MARKET RECOVERS)

WALL STREET JOURNAL (WSJ.COM)

GRAINCORP FASTHOLDER UDBYTTE TRODS FALD PÅ 34 PCT. I OVERSKUDDET

Graincorp fastholdt udbyttet og lancerede aktietilbagekøb trods et faldende årsoverskud på 34 pct., da kornmarkederne har stabiliseret sig efter chokket fra Ruslands invasion af Ukraine i begyndelsen af 2022. (GRAINCORP HOLDS DIVIDEND DESPITE 34% FALL IN ANNUAL PROFIT)

LUFTFARTSSIKKERHED TRUET AF PERSONALEMANGEL OG FINANSIERINGSPROBLEMER

USAs luftfartskontrolsystem står over for stigende problemer med personalemangel, forældet teknologi og en kronisk underfinansiering ifølge ny rapport. Federal Aviation Administrations problemer eroderer sikkerheden og er uholdbar på lang sigt. (AIR-TRAFFIC SAFETY THREATENED BY STAFFING, FUNDING WOES, REPORT SAYS)

DETAILSALGET FALDER FOR FØRSTE GANG SIDEN MARTS

Forbrugerne skar ned på deres forbrug i sidste måned, og trådte på bremsen for den økonomiske vækst forud for julehandlen. (RETAIL SALES FALL FOR FIRST TIME SINCE MARCH)

THE TIMES (THETIMES.CO.UK)

BOOTS TÆT PÅ 5 MIA. PUND PENSIONSAFTALE

Boots er tæt på at indgå en aftale med Legal & General om at overtage mere af ansvaret for selskabets pensionsordning på 5 mia. pund i en transaktion, der kan genoplive planer om at sælge materialistkæden. Den amerikanske gruppe Walgreens Boots Alliance har forhandlet om en så pensionsrisikooverførselsaftale med L&G. (BOOTS OWNER CLOSE TO £5BN PENSION DEAL)

FRANKFURTER ALLGEMEINE (FAZ.NET)

SIEMENS ENERGY PÅ PRØVE

Den store ordrebeholdning hos Siemens Energy viser, at koncernens forretningsmodel er bæredygtig, hvilket har givet op til 15 mia. euro i statsgaranti. (SIEMENS ENERGY AUF BEWÄHRUNG)

HANDELSBLATT (HANDELSBLATT.COM)

DAX FORTSÆTTER RALLYET

Børsverdenen har ændret sig siden tirsdag. Byrden fra yderligere stigning renten er blevet væsentligt mindre på grund af de positive amerikanske inflationstal. Sandsynligheden for en yderligere amerikansk renteforhøjelse estimeres nu til 0 pct., og 80 pct. af de professionelle forventer første rentenedsættelse i USA i maj. (DAX SETZT RALLY FORT)

THE JAPAN TIMES (JAPANTIMES.CO.JP)

USA SLUTTER SIG TIL UNDERSØGELSE AF FALSKE DELE I LUFTFARTSINDUSTRIEN

Det amerikanske justitsministerium slutter sig til en gruppe af internationale agenturer, der undersøger, hvordan tusindvis af falske motordele understøttet af forfalskede dokumenter endte i fly rundt om i verden i en skandale, der har spredt sig over hele den kommercielle luftfartsindustri. (U.S. DOJ JOINS PROBE OF FAKE-PARTS SCANDAL GRIPPING AVIATION INDUSTRY)


SOUTH CHINA MORNING POST (SCMP.COM)

USAS FØDERALE PENSIONSFOND UDELUKKER HONGKONG-INVESTERINGER

Den offentlige amerikanske pensionsfond, Federal Retirement Thrift Investment Board, vil ændre benchmarkindekset for den internationale fond, hvilket effektivt fjerner enhver eksponering mod Hongkong. (US FEDERAL PENSION FUND TO EXCLUDE HONG KONG INVESTMENTS, AMID CHINA TENSIONS)

.\\˙ MarketWire