Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens aviser med Ørsted, DFDS og Carlsberg

16/11 06:32

BØRSEN

RENTEN FORVENTES AT BLIVE SÆNKET FIRE GANGE I 2024

Data viser, at finansmarkederne skruer markant op for optimismen og forventer, at der i 2024 nu kommer fire rentereduktioner fra den amerikanske centralbank. Det er mere end både Nordea og Danske Bank venter. (Forside, side 4)

EUROPA HAR KURS MOD BLØD LANDING

Europa slipper med en beskeden nedgang i den økonomiske aktivitet i de kommende år, spår EU-Kommissionen. (Side 6)

ØRSTED HYRER STORT KONSULENTHUS

Store udfordringer har fået Ørsted til at hyre konsulenthuset Boston Consulting Group. Det er et stærkt bevis på, at problemerne stikker relativt dybt, mener aktieanalysechef. (Side 10)

PROFILERET MÆRSK-FORRETNING SKIFTER KURS

Gennem et nyt selskab skulle Mærsk investere og udvikle startups, der kunne bidrage med kompetencer i koncernens logistikstrategi. Nu har markedet ændret sig, og satsningen skifter spor. (SIde 16-17)

ALK FÅR STÆRKT RESULTAT

Indtjeningen var langt bedre end ventet, og salget af allergitabletter er igen på sporet, viser regnskabet for tredje kvartal fra allergikoncernen ALK. (Side 18)

DFDS HOLDER KURSEN TRODS GEOPOLITISK URO OG RECESSION

DFDS er kommet sikkert i havn, selvom et recessionspræget Europa og geopolitisk uro har presset forretningen. (SIde 19)

TYSKLAND OVERVEJER EKSPORTFORBUD AF NOVOS SUCCES-MEDICIN

Efterspørgslen på Novo Nordisks nye medicin er så stor, at Tysklands lægemiddelstyrelse nu overvejer at indføre et eksportforbud. (Side 20)

AARHUSIANSK BIOTEKFIRMA REJSER MILLIARDBELØB

NMD Pharma har samlet rejst over 1 mia. kr. til en lægemiddelkandidat mod sjælden muskelsygdom. (Side 22)

BERLINGSKE BUSINESS

BANKERNE SKOVLER PENGE IND MEN EFTERLYSER NUANCER I DEBATTEN

Mens udlånsrenten er røget i vejret, har indlånsrenten kun flyttet sig lidt. Derfor står danskernes svulmende bankkonti til at give bankerne rekordoverskud og samtidig politisk kritik. Men det er urimeligt, mener bankerne selv, der henviser til, at rentemarginalen historisk ikke er særlig høj. (Forside, side 4-5)

CARLSBERG SOLGTE TIL DEN FORKERTE I RUSLAND OG DERFOR GIK DET GALT

Carlsberg forsøgte at gøre alt efter bogen, da de ville forlade Rusland. De endte med at blive et skræmmeeksempel for alle andre. De glemte den vigtigste regel i Rusland: Putins magt. (Side 10)

TIDLIGERE ESTISK BANKCHEF FØLER IKKE SKYLD

Danske Banks danske ledelse godkendte arbejdsgange og blev løbende orienteret om den estiske filials aktiviteter. Det fortæller den daværende chef for den afdeling, der var kernen i bankens enorme hvidvasksag. (Side 11)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

PENSIONSSEKTOREN VIL MINDSKE OFFENTLIGE FORSINKELSER AF BYGGERI

Danske pensionsselskaber vil investere mere i byggeri af ejendomme i samarbejde med offentlige institutioner, som er dårlige til at overholde budget og tidsrammer, når der skal bygges nyt. (Forside, side 6-7)

POPULÆRE AKTIER I KURSRIDT

Efter en betragtelig nedtur har de amerikanske techaktier igen fået ben at gå på som et resultat af kraftige rentefald – og det kan fortsætte, mener strateg. (Side 8)

ØRSTED RAMT AF BESTIKKELSESSAG

En 51-årig mellemleder hos Ørsted er ifølge et medie anklaget for at anmode om en kuvert med eurosedler fra en leder hos en sydkoreansk stålproducent. Ørsted bekræfter hændelsen, som ifølge selskabet blev opdaget af interne systemer. (Side 10)

.\\˙ MarketWire