Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Sydbank: Bavarian falder på regnskabstal men fornuftig underliggende forretning

16/11 09:35

Bavarian Nordic får torsdag en hård medfart på aktiemarkedet, efter at vaccineselskabet har fremlagt et gevaldigt underskud i tredje kvartal.

Ser man på de overordnede regnskabstal, er det også fair, at aktie bliver sendt ned, vurderer Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker hos Sydbank. Men den underliggende forretning klarer sig faktisk bedre end ventet.

- Hvis investorerne vil tæske rundt i de overordnede regnskabstal og nedskrivninger på covid 19-vaccinen, så skal aktien ned. Men når det så er sagt, så klarer deres samlede rejsevacciner sig rigtig godt og vokser med 55 pct. i kvartalet. Det er noget bedre end de forventninger, der på forhånd var, siger Søren Løntoft Hansen til MarketWire.

Bavarian meddelte i sommer, at man nu droppede den videre udvikling af en coronavaccine, da der ikke længere var kommercielle perspektiver i projektet. Det har i tredje kvartal kostet en nedskrivning på 558 mio. kr. og resulteret i et underskud på 340,6 mio. kr.

Ifølge Søren Løntoft ser selve fundamentet for den fremtidige forretning dog stabilt ud med dagens tal.

- Hvis man ser på forretningen for rejsevacciner, så bør aktien stige. Samtidig gentages prognosen, selvom man flytter nogle ordrer, man regnede med ville blive faktureret og leveret i 2023. De bliver skubbet til 2024, men bliver modsvaret af den meget stærke rejsevaccineforretning. Det afspejler egentlig en form for en skjult opjustering, lyder det fra Søren Løntoft Hansen.

Samtidig er det også vigtigt at huske på, at en del af indtægterne er relateret til Bavarian koppevaccine, hvor kontrakterne falder i klumper, og derfor er der store kvartalsmæssige udsving, lyder det videre fra senioranalytikeren.

Efter forlænget åbningsauktion og et efterfølgende fald på 7 pct. har aktien rettet sig en kende og ligger efter en halv time nede med 5,2 pct.

- Investorerne sidder nok stadigvæk med en skuffelse efter RSV-skuffelsen og måske i mindre grad covid-vaccinen. Det gør, at der er noget investortillid, der skal genopbygges. Der skal ikke mange dårlige nyheder til, for at den manglende tillid stadig vil hænge i kroppen hos mange, siger han.

.\\˙ MarketWire