Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Østrigs centralbankchef holder lavere rente ud i strakt arm

17/11 14:20

Det vil være for tidligt at sætte renten ned i andet kvartal næste år.

Det siger Robert Holzmann, der er centralbankchef i Østrig og medlem af styrerådet i Den Europæiske Centralbank, ECB, ifølge Bloomberg News. Han slår på samme tid på tromme for, at markedet måske forregner sig ved at forvente en lavere rente, da rentestigninger kan forekomme, da prognosen for inflationen fortsat er usikker.

- Vi forsøger fortsat at kommunikere, at man ikke skal tro, at vi er nået til vejs ende, siger han fredag eftermiddag på et møde i Wien.

Robert Holzmann er traditionelt at finde blandt ECB's høgagtige politiske beslutningstagere. Og hans ord falder som en reaktion på, at markedet er begyndt at regne markante rentereduktioner ind til næste år.

For første gang har pengemarkederne prissat en rentenedsættelse på 1 pct.point i 2024, hvor forventningen for to måneder siden var forventningen, at Den Europæiske Centralbank ville sætte renten ned med 75 basispoint gennem 2024, skriver Bloomberg.

Timingen af potentielle rentenedsættelser er de politiske beslutningstagere i ECB ikke enige om.

Mens den græske centralbankchef, Yannis Stournaras, har sagt, at man kunne overveje at lempe i anden halvdel af 2024, så har hans tyske kollega, Joachim Nagel, sagt, at centralbanken ikke må give slip for tidligt.

- Jeg kan ikke lide, at den her diskussion handler om, hvornår vi sænker renten, sagde Nagel så sent som i sidste uge og fortsatte:

- Denne diskussion gør ingen gavn - det er alt, alt for tidligt.

ECB's topchef, Christine Lagarde, sagde i sidste uge, at en reduktion af renten ikke ville ske "i de næste par kvartaler".

.\\˙ MarketWire