Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Efter stort fald: Novos hjerte-kar-data har medvirket til comeback i flere sundhedsaktier

20/11 10:25

Der hersker tilsyneladende delte meninger i investeringsverdenen om Novo Nordisks hjerte-kar-data med vægttabsmidlet Wegovy, skriver Wall Street Journal.

Finansavisen hæfter sig ved, at Novos imødesete hjerte-kar-data med GLP-1-midlet Wegovy blev vel modtaget af hjertelæger på en stor konference i forrige weekend.

Men for producenter af udstyr til behandling af blandt andet søvnapnø og slagtilfælde har hjerte-kar-data medvirket til et stort comeback på børsen i sidste uge efter bratte fald, siden Novo i august fremlagde foreløbige data fra hjerte-kar-studiet.

Investorerne kan dog have overdrevet betydningen af GLP-1-midler, når det kommer til at forhindre følgesygdomme og gøre indhug i andre sundhedskoncerners forretning.

- Investorernes melding er i store træk, at selv om farmaanalytikere har ret, så vil det måske ikke forstyrre omfanget af procedurer for virksomheder inden for medicinsk udstyr så meget, som det var blevet prissat i aktierne, vurderer Asad Haider, sundhedsstrateg i Goldman Sachs ifølge Wall Street Journal.

Penumbra, der laver udstyr til behandling af blandt andet slagtilfælde, steg i sidste uge med næsten 25 pct.

Og andre i branchen fulgte med op. En ETF'er - det vil sige en børsnoteret fond med fokus på investeringer i producenter af medicinsk udstyr - ved navn ishares US Medical Devices - steg i sidste uge med over 6 pct.

Fremgangen kommer dog efter markante fald tidligere i år, særligt siden Novo offentliggjorde foreløbige hjerte-kar-data den 8. august.

Hos Dexcom, der laver blodsukkermålere, vurderer finansdirektør Jereme Sylvain, at kursudviklingen tidligere i år nok havde rod i, at frygten forbundet med effekterne af GLP-1 var blæst en smule op.

Dexcom steg i sidste uge med over 11 pct.

.\\˙ MarketWire