Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens internationale avisuddrag med britiske skattelettelser, hvedepriser og Palantir

22/11 07:14

FINANCIAL TIMES (WWW.FT.COM)

HVEDEPRISERNE RYGER I VEJRET EFTER RUSSISK ANGREB I ODESSA

Hvedepriserne ryger onsdag i vejret, efter at Rusland har angrebet en væsentlig del af fødevareinfrastrukturen i Ukraine - havnebyen Odessa. Det skaber usikkerhed om udbuddet i markedet og øger priserne. (WHEAT PRICES RISE AS RUSSIAN STRIKES ON ODESA SPARK SUPPLY CONCERNS)

SHORTHUNGRENDE HEDGEFONDE TABER 43 MIA. DOLLAR PÅ MASSIVE STIGNINGER

Hedgefonde, der har satset på kursnedtur via korte positioner i USA og Europa, har tabt omtrent 43 mia. dollar på de seneste dages massive stigninger, da flere af dem blev fanget i tunge positioner, vurderer den britiske storbank Barclays. (HEDGE FUND SHORT SELLERS SUFFER $43BN OF LOSSES IN MARKET RALLY)

WALL STREET JOURNAL (WWW.WSJ.COM)

ENDO-KREDITORER TILBYDER ALTERNATIV PLAN FOR AT BLØDGØRE STATEN

En gruppe kreditorer i det konkursramte medicinalselskab Endo International har sendt et nyt forslag til en restruktureringsplan til de amerikanske myndigheder, som tidligere har stillet sig på bagbenene over for planerne, som ifølge myndighederne har været lovstridige. (ENDO CREDITORS OFFER U.S. GOVERNMENT $465 MILLION TO PUSH SALE FORWARD)

THE NEW YORK TIMES (WWW.NYT.COM)

BINANCE-STIFTER ERKLÆRER SIG SKYLDIG I BRUD PÅ HVIDVASKREGLER

Changpeng Zhao, der har stiftet verdens største kryptovalutabørs Binance, skal betale en bøde på 50 mio. dollar og fratræder som administrerende direktør for selskabet. Sagen er det seneste chok for kryptovalutaverdenen, efter at FTX imploderede sidste år. (BINANCE FOUNDER PLEADS GUILTY TO VIOLATING MONEY LAUNDERING RULES)

PALANTIR VINDER STOR AFTALE MED DET BRITISKE SUNDHEDSVÆSEN TRODS KRITIK

Softwarevirksomheden Palantir, der er ejet af milliardæren Peter Thiel, vandt tirsdag en stor ordre fra det britiske sundhedsvæsen på opdatering af et stort it-system. Aftalen kommer trods bekymring fra læger og politikere over, hvorvidt Palantir, der er kendt for sit militærrelaterede arbejde i USA, er i stand til at håndtere sensitive patientdata. (PALANTIR WINS MAJOR UK HEALTH CONTRACT DESPITE CRITICISM)

THE GUARDIAN (WWW.GUARDIAN.CO.UK)

BRITISK FINANSMINISTER VIL SÆNKE SKATTEN OG SÆTTE TURBO PÅ VÆKSTEN

Den britiske finansminister, Jeremy Hunt, er på vej med 110 tiltag for at løfte den økonomiske vækst heriblandt skattelettelser. Det vil han annoncere i sin efterårsredegørelse senere onsdag. (AUTUMN STATEMENT: JEREMY HUNT LOOKS TO CUT UK TAXES AND TURBO-CHARGE GROWTH)

THE TIMES (WWW.THETIMES.CO.UK)

BRITISK FINANSMINISTER VIL SÆNKE SKATTERNE FOR VIRKSOMHEDER

Den britiske finansminister, Jeremy Hunt, vil annoncere permante skattelettelser for virksomheder i sin efterårsredegørelse i parlamentet. Desuden ventes han at annoncere en lettelse af betalingen for 28 mio. briter til den nationale forsikring, der giver ret til visse ydelser og pension. (JEREMY HUNT TO CUT BUSINESS TAX AND NATIONAL INSURANCE)

THE INDEPENDENT (WWW.INDEPENDENT.CO.UK)

Den britiske detailsektor har set et uventet dyk i omsætningen i oktober som følge af inflationskrise og vådt efterårsvejr. Udviklingen skaber frygt for recession. Detailsalget er på det laveste niveau siden februar 2021, hvor butikslivet måtte døje med nedlukninger. (WINTER RECESSION FEARS AS RETAIL SALES HIT LOWEST LEVEL SINCE LOCKDOWN DUE TO COST OF LIVING AND WET WEATHER)

DAGENS INDUSTRI (WWW.DI.SE)

MILLIARDER AF SKATTEYDERNES PENGE RISIKERER AT FORSVINDE I KONKURS: "Tikkende bombe"

Næsten 14 mia. svenske kr. risikerer at forsvinde i konkurser. Det konkluderer Svenska Näringsliv efter at have evalueret konsekvenserne af virksomhedernes ophobede gæld fra pandemien, hvor den svenske regering indførte en mulighed for at udskyde virksomheders skattebetaling i et forsøg på at øge de hårdt pressede virksomheders likviditet. (SKATTEMILJARDER RISIKERAR FÖSVINNA I KONKURSER: "TICKANDE BOMB")

DAGENS NÆRINGSLIV (WWW.DN.NO)

OPKØBSGRUPPE AFGIVER BUD PÅ ANNONCEGIGANT

Annoncegiganten Adevinta, som er den norske børs' sjettestørste selskab, vurderes til 141 mia. norske kroner, i et bud fra de to kapitalforvaltere Permira og Blackstone på 115 norske kroner per aktie for hele virksomheden. Analytikere vurderer, at prisen kan blive endnu højere. (NÅ ER DET BEKREFTET: OPPKJØPSGRUPPE LEGGER INN BUD PÅ ADEVINTA)


.\\˙ MarketWire