Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens internationale avisuddrag med Tesla, UBS og Schibsted

23/11 07:00

FINANCIAL TIMES (WWW.FT.COM)

STORBRITANNIENS STØRSTE VIRKSOMHEDER EKSKLUDERET FRA FASTFRYSNING

Flere af Storbritanniens største detailhandlere, fabrikker, kontorer og hospitaler ventes at blive udelukket fra en planlagt fastfrysning af erhvervsskatten. Dermed står de over for 1,6 mia. pund i ekstra omkostninger. Mindre og uafhængige virksomheder vil fortsat nyde godt af indefrysningen i endnu et år. (UK’S BIGGEST COMPANIES EXCLUDED FROM BUSINESS RATE FREEZE)

UBS-TOPCHEF OPFORDRER TIL SKRAPPERE SANKTIONER MOD UAGTSOMME BANKFOLK

UBS-topchef Sergio Ermotti opfordrer til større beføjelser til Schweiz' finansielle regulator og flere sanktioner til uagtsomme banker og bankfolk efter kollapset af Credit Suisse tidligere på året, som UBS efter pres endte med at redde. Han mener, at Schweiz burde øge den personlige ansvarlighed i banksektoren. (UBS CHIEF SERGIO ERMOTTI CALLS FOR TOUGHER SANCTIONS ON NEGLIGENT BANKERS)

WALL STREET JOURNAL (WWW.WSJ.COM)

GM'S CRUISE-ENHED SKRUER NED FOR PLANER OM TAXISERVICE

General Motors' førerløse bilenhed under navnet Cruise planlægger at genindføre sin "robotaxi-tjeneste" efter sikkerhedsrelaterede uheld, men vil fremover indsnævre fokus til én by. Samtidig skrinlægges planer om en GM-bygget førerløs taxa. (GM’S CRUISE DRAWS PLANS TO RESUME A DOWNSIZED ROBOTAXI SERVICE)

ELON MUSKS KOMMENTARER PÅ SOCIALE MEDIER GIVER BAGSLAG HOS INVESTORER

Kontroverser over Elon Musks kommentarer på den sociale medieplatform X har i denne uge nået Teslas bestyrelse, efter at han i sidste uge kaldte et antisemitisk indlæg "den faktiske sandhed." Det har fået fremtrædende Tesla-investorer til at reagere, og de frygter, at udtalelserne kan få negativ betydning for Tesla og vil have Musk stillet til ansvar. (MUSK'S SOCIAL-MEDIA COMMENTS SPARK TESLA INVESTOR BACKLASH)

THE NEW YORK TIMES (WWW.NYT.COM)

AMERIKANSKE BENZINPRISER FALDER MENS FERIEREJSENDE RAMMER VEJENE

De amerikanske benzinpriser falder lige i tide til Thanksgiving, der afholdes torsdag, og med den tilsyneladende uorden blandt landene i Opec+ kan de falde yderligere frem mod jul. Lavere benzinpriser har været blandt de mest afgørende faktorer for at lette inflationen i år, og i denne uge faldt de til niveauer, der ikke er set på denne tid af året siden 2021. (U.S. GAS PRICES PLUNGING AS HOLIDAY TRAVELERS HIT THE ROAD)

THE GUARDIAN (WWW.GUARDIAN.CO.UK)

BRITISK REGERING OVERVEJER AT SÆLGE EJERANDEL I BANKEN NATWEST

Den britiske regering vil undersøge mulighederne for at sælge sin ejerandel i banken Natwest, som staten ejer 38,6 pct. af, lyder det fra premierminister Jeremy Hunt. Regeringen blev medejer af banken tilbage i 2008 i forbindelse med finanskrisen. (GOVERNMENT MAY SELL UK'S REMAINING STAKE IN NATWEST TO PUBLIC, SAYS JEREMY HUNT)

THE TIMES (WWW.THETIMES.CO.UK)

UAE-STØTTET BUD PÅ TELEGRAPH-AVISER "RISIKERER DEN FRIE PRESSE"

Kultursekretæren har advaret om, at Abu Dhabis forsøg på at tage kontrol over Telegraph kan underminere "den frie meningsytring" og forhindre den "nøjagtige præsentation af nyhederne". (UAE-BACKED BID FOR TELEGRAPH NEWSPAPERS ‘RISKS FREE PRESS’)

THE TELEGRAPH (WWW.TELEGRAPH.CO.UK)

EFTERÅRSERKLÆRING: SKATTETRYKKET RAMMER REKORDHØJT TRODS JEREMY HUNTS NEDSKÆRINGER

Det britiske folk vil bære den tungeste skattebyrde siden Anden Verdenskrig på trods af nedskæringer i National Insurance annonceret i efterårserklæringen. Skatter som andel af BNP vil nå en ny efterkrigstop på næsten 38 pct. i 2029 ifølge de officielle prognosemagere OBR, efter at have stået på 33 pct. før pandemien. (AUTUMN STATEMENT: TAX BURDEN TO HIT RECORD HIGH DESPITE JEREMY HUNT'S CUTS)

SOUTH CHINA MORNING POST (WWW.SCMP.COM)

KINAS EJENDOMSKRISE: SHENZHEN SKÆRER NED PÅ BETALINGERNE TIL KØBERE AF ANDET HJEM OG SLUTTER SIG TIL BYER, DER FORSØGER AT GENOPLIVE EFTERSPØRGSLEN

Myndighederne i Shenzhen, Kinas teknologiknudepunkt, reducerer den udbetaling, der kræves af folk, der køber et andet hjem, og slutter sig til en række storbyer, der skærer restriktioner tilbage i et forsøg på at genoplive det svage ejendomsmarked. (CHINA’S PROPERTY CRISIS: SHENZHEN CUTS DOWN PAYMENTS FOR SECOND-HOME BUYERS, JOINING FRAY OF CITIES TRYING TO REVIVE DEMAND)

DAGENS INDUSTRI (WWW.DI.SE)

DER VENTER AKTIONÆRERNE GULDREGN EFTER NORSK STORHANDEL

Aktionærer i norske Schibsted tilbydes en byge af guld, når en af Nordens største handler nogensinde bliver en realitet. Schibsted-chef Kristin Skogen Lund er tilfreds med den store handel, men afviser bestemt, at den påvirker den norske mediekoncern satsning på kriseramte Viaplay. (GULDREGN VÄNTAR AKTIEÄGARNA EFTER NORSKA STORAFFÄREN)

DAGENS NÆRINGSLIV ( WWW.DN.NO )

EQUINOR-TOP OM BRITISK STØTTEHOP: - BEDSTE NYHEDER FOR HAVVIND I 2023

Andre bør bemærke, at Storbritannien er villig til at betale mere for havvind, siger Equinors vedvarende energichef. Det er i øjeblikket usikkert, om selskabet vil byde i Norge og på den nye New York-auktion. (EQUINOR-TOPP OM BRITISK SUBSIDIEHOPP: – BESTE NYHETEN FOR HAVVIND I 2023)

.\\˙ MarketWire