Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mandagens danske avisuddrag med Nykredit, Openai og SAS

27/11 07:12

BØRSEN

TYSK BUDGETKRISE BRINGER DANSK BRINTEVENTYR I FARE

Danske ambitioner om storstilet eksport af grøn brint til Tyskland er pludselig kommet i farezonen. En dyb budgetkrise i Tyskland har medført en opsigtsvækkende afgørelse fra den tyske forfatningsdomstol i Karlsruhe, der blokerer støtten til kæmpe klimafond. (Side 4)

LOGISTIKKÆMPER VIL HYRE FÆRRE FOLK TIL JULEHANDLEN END NORMALT

Logistikkæmper forventer en afdæmpet julehandel da inflation og højere renter dæmper danskernes forbrugslyst. Transport- og logistikselskaber vil derfor hente færre vikarer ind. (Forside, side 6-7)

ÅRETS STØRSTE TILBUDSDAG SATTE NYE REKORDER

Udsalg og tilbudskamp har været temaet for årets største handelsuge, der slog nye rekorder. Der var lagt op til priskrig og vilde tilbud for at få ryddet ud i overfyldte lagre. (Side 8)

BLACKROCK: OM FEM ÅR ER RENTEN OVER 5 PCT.

Blackrock-topchef Jean Boivin forudser, at de lange renter stadig er over 5 pct. om fem år. Høj gæld og højere renter vil presse politikerne, og i USA kan renteudgifterne stige til hele 14 pct. (Forside, side 16-17)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

NYKREDITS EJER HAR RÅD TIL AT SKRUE OP FOR KUNDERABATTER

Forbrugerrådet Tænk er ude og opfordre Nykredit til at sænke priserne. Den høje indtjening i finanssektoren har medført at Nykredits kontrollerende ejer, Forenet Kredit, nu har flere milliarder kroner i overskudskapital, som potentielt kunne sendes tilbage til kunderne. (Side 24)

FYRINGER TRUER I DANSKE EKSPORTVIRKSOMHEDER

Ny undersøgelse fra erhvervsorganisationen DI viser, at det mærkes i de danske eksportvirksomheder, at Danmarks nabolande balancerer på kanten af en recession. Eksportvirksomhederne regner derfor med at skrue ned for bemandingen i det nye år. (Side 26)

NORMAL SLÅR IGEN MILLIARDREKORD

Det går fortsat strygende for den danske butikskæde Normal, der aldrig har tjent så mange penge, som den gør nu. Kædens omsætning rammer 8,6 mia. kr. Det er lige knap 48 pct. højere end året før. (Side 27)

OPGØR HOS OPENAI

En magtkamp mellem de forsigtige og dem, der vil skrue tempoet op hos OpenAI, førte til en magtkamp, som de forsigtige tabte. Spørgsmålet er stadig, hvem der skal bestemme, hvis teknologien bag den kunstige intelligens bliver en trussel imod menneskeheden. (Side 28)

BERLINGSKE BUSINESS

SAS KOSTER DANSKERNE MIA. MEN NU SENDER STATEN STOR REGNING RETUR

Den danske stat står til at tabe milliarder, når SAS forlader den store konkursproces i USA. Men Danmark får nu en sjat penge tilbage. Staten får nemlig flere gebyrer for at hjælpe SAS gennem den amerikanske konkursproces, som SAS efter planen snart kan forlade. (Side 6)

SVAGT EUROPÆISK ELNET HÆMMER DEN GRØNNE OMSTILLING

Det europæiske elnet lever langtfra op til de politiske mål og elnettet har brug for en astronomisk dyr udbygning, hvis fremtidens energiforsyning og grønne omstilling skal sikres. Klimaminister Lars Aagaard vil nu i gang med Danmarks bidrag. (Side 8)

DI-ANALYSE: ALDRIG HAR DE OFFENTLIGT ANSATTE VÆRET MERE SYGE

Ny analyse fra Dansk Industri viser, at de offentligt ansatte aldrig har haft så mange sygedage som nu. Nogle af årsagerne bag er ifølge Dansk Industri dårligere arbejdsmiljø og ringere arbejdsglæde. (Side 10-11)

.\\˙ MarketWire