Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens danske avisuddrag med Danske Bank, Sampension og elbiler

28/11 06:46

BØRSEN

DANSKE BANK-KUNDER GIVER 12.000 KR. FOR PODCAST

Helt op til 12.000 kr. kan Danske Bank-kunder være tvunget til at betale for seks årlige afsnit af en podcast, hvis de investerer gennem Danske Bank. Det møder hård kritik fra eksperter. (side 2)

ANDERS HOLCH LØFTER SIN OMSÆTNING TIL 55 MIA. KR.

Anders Holch Povlsens Heartland-koncern har endnu engang øget sin omsætning til 55 mia. kr. i den seneste årsrapport. I et år med høje renter og usikkerhed kommer fremgangen primært fra modekoncernen Bestseller og butikskæden Normal, som han ejer to tredjedele af. Samtidig trækker en række fintech og e-handelsvirksomheder ned. (side 4)

FINANSLOVSAFTALE BREMSER AFGIFTER PÅ ELBILER

Bundfradraget på elbiler bliver holdt i ro i 2024 og 2025. Flere venter, at salget af elbiler vil vokse markant. Afgifterne på elbiler havde udsigt til at stige i 2024, men det har et bredt politisk flertal lagt en dæmper på i sidste øjeblik i finanslovsaftalen. (Forside + side 6-7)


JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

PFA PENSION TJENER MILLIARDER PÅ NYKREDIT

PFA Pension har tjent op imod 70 pct. i afkast på Nykredit, som er pensionsselskabets største enkeltinvestering, og hvis markedsværdi har passeret 90 mia. kr. (side 2)

TOPMØDE KAN UDLØSE ET FESTFYRVÆRKERI AF EKSPORTMULIGHEDER FOR GRØNNE DANSKE FYRTÅRNE

På klimatopmødet i Dubai skal verdens lande for første gang forhandle om en global aftale for udbygningen af vedvarende energi og udnyttelse af energieffektive løsninger. Dan Jørgensen (S), der er minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik samt dansk forhandlingsleder ved topmødet, ser "enorme perspektiver for dansk erhvervsliv". (side 6-7)

MØRKE SKYER TRÆKKER IND OVER DANSK MILLIARDSATS I KINA

Den danske life science-sektor er i afdæmpet vækst i Kina, hvor prispres, covid-19-tømmermænd og sparetider hærger. (side 12)

BERLINGSKE BUSINESS

PENSIONSTOPCHEF: VI SKAL IKKE VÆRE INGENIØRER BAG ET NYT VELFÆRDSSAMFUND

Debatten om fremtidens velfærd er rykket ind i landets pensionsselskaber. Både PFA's og ATP's topchefer har peget på løsninger på udfordringerne, som selskaberne kan bidrage med. Men i Sampension ser topchefen helt anderledes på sin rolle end konkurrenterne. (Forside + side 4-5)

TESLA KRÆVER NUMMERPLADER OG STÆVNER SVERIGE

Strejkeramte Tesla kræver at kunne få udleveret nummerplader til nyindregistrerede biler og har stævnet både den svenske trafikstyrelse og PostNord. Det sker midt i månedlang strejke, sat i gang af svenske værkstedsarbejdere, der ikke vil arbejde med Tesla-biler, fordi Tesla ikke vil indgå en kollektiv overenskomstaftale. (side 8)

NYE EU-REGLER OM KONTROL KAN RAMME DET FLEKSIBLE ARBEJDSLIV

Et nyt EU-direktiv, der lige nu behandles som lovforslag i Folketinget, tegner til, at der fra den 1. juli 2024 i Danmark skal foretages ændringer, som i praksis betyder, at næsten alle danskere skal registrere, hvor meget de arbejder. Det kan blive et "administrativt regime" for danskere med et mere fleksibelt arbejdsliv, lyder det fra Dansk Industri.

.\\˙ MarketWire