Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Analytiker: Novos produktion bliver mere afgørende end virkning i konkurrence med Lilly

28/11 08:39

Novo Nordisks storsælgende fedmemiddel Wegovy halter efter konkurrenten Eli Lillys bud i en ny analyse, der sammenligner effekten hos flere tusinde overvægtige patienter.

Men det er langt fra overraskende, da det læner sig op af tidligere data, og får formentlig alligevel ikke den store betydning, lyder vurderingen fra Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker i Sydbank.

Efterspørgslen efter fedmemidlerne er nemlig så stor, at det i sidste ende bliver mest afgørende, hvem der er i stand til at levere.

- Hvis vi skal tale om en konkurrence, så bliver det ikke, hvor meget du taber dig ved det ene eller andet middel. Konkurrencen bliver, hvem der er i stand til at skalere produktionen op hurtigst og bedst, siger han til MarketWire.

Den sammenlignende analyse er udarbejdet af virksomheden Truveta Research, der har set nærmere på data fra amerikanske diabetesbehandlede patienter. Her sammenlignes Novo Nordisk Wegovy, der er baseret på GLP-1-analogen semaglutid, med midlet Zepbound fra Eli Lilly, der er baseret på tirzepatid.

- Man får måske indtryk af, at der skal til at være en meget drabelig konkurrence mellem de her to midler på det marked, men lige nu og de næste år - i 2024 og 2025 - handler det om, hvem der er i stand til at møde efterspørgslen, fordi de her to konkurrenter kommer til at kunne afsætte alt det, de kan producere, og det gælder både inden for fedme og diabetes, siger Søren Løntoft Hansen.

Ifølge analytikeren er det muligt, at aktien i begge selskaber kan reagere på analysen tirsdag, men han forudser i så fald små bevægelser, da konklusionerne overordnet set er kendte.

- Det er ikke så overraskende meldinger og viser, at Eli Lilly også har et attraktivt middel, som vi også har set i kliniske studier. Når det er sagt, så er det også vigtigt at understrege, at det ikke er et studie, og det er det nødvendige, hvis man skal kunne hævde at have det mest vægtreducerende produkt, siger Søren Løntoft Hansen og uddyber, at analysen dermed heller ikke kan bruges i markedsføring.

Undersøgelsen, der endnu ikke er blevet fagfællebedømt, er baseret på 41.223 overvægtige eller fede patienter med tilgængelige vægtdata og med type 2 diabetes.

Patienterne modtog mellem maj 2022 og september 2023 enten semaglutid eller tirzepatid til behandling af deres sukkersyge, men havde ikke fået et af de to midler inden maj 2022.

Semaglutid og tirzepatid er begge oprindeligt godkendt til behandling af type 2 diabetes og markedsføres i den henseende under navnene Ozempic og Mounjaro, men begge midler er sidenhen blevet godkendt i andre doser til behandling af fedme. I den type behandling sælges de under navnene Wegovy og Zepbound.

.\\˙ MarketWire