Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo: Der er fortsat ingen reelle sammenligningsstudier på fedmeområdet

28/11 11:45

Novo Nordisk har bidt mærke i den sammenlignende dataanalyse mellem selskabets diabetesmiddel Ozempic og rivalen Mounjaro fra Eli Lilly, som fylder en del i mediebilledet tirsdag.

Men sammenligningen er ifølge det danske medicinalselskab skæv, fordi den omhandler vægttab for midler, der egentlig er til diabetesbehandling.

Samtidig vil det kræve et reelt klinisk studie at kunne evaluere effekten ordentligt og bruge resultaterne i eventuel markedsføring.

- Novo Nordisk har ikke været involveret i denne analyse, som ser på vægttabet fra Ozempic og Mounjaro, og som ikke omfatter Wegovy. Ozempic er ikke indiceret til vægttab. De doser af Semaglutid, der evalueres i denne analyse, er ikke undersøgt for kronisk vægttab, og der er ingen rapporterede sammenligningsstudier, som evaluerer Wegovy og Tirzepatid, skriver Novo Nordisk i en kommentar.

FORSKEL PÅ DOSISSTØRRELSER

Et andet parameter, som man bør holde sig for øje i forhold til analysen, er forskellen på dosisstørrelser på mellem Ozempic og Wegovy.

Eli Lillys Zepbound er eksempelvis godkendt i de samme dosisstørrelser, som tilfældet er for Mounjaro, mens Wegovy fås i andre dosisstørrelser end Ozempic.

- Analysen tager dog ikke højde for, at Semaglutid til behandling af svær overvægt – Wegovy – har en vedligeholdelsesdosis på 1,7 mg og 2,4 mg, hvilket er forskelligt fra vedligeholdelsesdosis af Ozempic til type 2-diabetes, skriver Novo Nordisk.

.\\˙ MarketWire