Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

SAS halter efter konkurrenterne og det vil tage et par år at komme tilbage

30/11 09:21

Restruktureringen fortsætter hos SAS, og derfor regner det skandinaviske luftfartsselskab heller ikke med, at det er inden for det kommende år, at der skal hentes markedsandele tilbage fra konkurrenterne.

Det siger topchef Anko van der Werff torsdag i forbindelse med SAS' regnskab for fjerde kvartal af det skæve regnskabsår 2022/23.

- Vi har sagt, at vi er bagud i forhold til markedet. Vi begyndte ikke at omstrukturere i 2020 eller 2021, men først i 2022/23. I den forstand følger vi stadig efter alle andre. Det tager en årrække, og jeg tror, at du i 2024/25 vil se os tage et skridt op. Jeg tror ikke, at 2024 bliver året med massiv vækst, men derefter kan vi vokse igen, siger han i et interview med MarketWire.

Det betyder dog ifølge Anko van der Werff ikke, at SAS ligger på den lade side - han fremhæver blandt andet en nyåbnet rute i efteråret fra København til Bangkok.

- Der er ting, vi er i gang med - lad os ikke lade som om, der ikke sker noget. Vi er glade for, hvor vi er lige nu. Men jeg vil helt sikkert gøre mere i de kommende år, siger han.

SAS meddelte i april 2023, at selskabet i 2024 ventede en omsætning på niveauet før covid-19 og et positivt resultat før skat.

Der vil dog ikke i fremtiden komme flere finansielle forventninger fra SAS, når reorganiseringen er overstået.

Det meddeler selskabet torsdag.

- SAS gennemgår i øjeblikket de finansielle forventninger som en del af forberedelserne til afslutningen af af Chapter 11-processen, skriver SAS.

SAS har tidligere offentliggjort finansielle forventninger til omsætning, resultat før skat, nettogæld og likviditet for perioden frem til og med regnskabsåret 2026.


.\\˙ MarketWire