Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Haltende decemberstart - fokus rettet mod Federal Reserves topchef

1/12 06:32

Den første handelsdag i julemåneden er alt andet end en gavebod på de asiatiske markeder, hvor de kinesiske aktieindeks peger ned, mens de japanske klarer sig en del bedre.

Fredag er opmærksomheden rettet mod Jerome Powell, der er chef for den amerikanske centralbank, der skal tale fredag eftermiddag.

- Date ser ud til at indiekere, at den amerikanske økonomi kan være mere tynget end ventet, siger analytikere fra finanshuset OCBC til Bloomberg News.

- En afkøling i efterspørgsel kan forstærke forestillingen om, at Federal Reserve sandsynligvis er færdig med at stramme renten i den nuværende cyklus og være med til at opbygge forventninger til, at centralbanken begynder at sænke renten, skriver de og indikerer, at det kan ske så tidligt som i andet kvartal 2024.

Tal for aktiviteten i den kinesiske fremstillingssektor viser let voksende aktivitet i november, viser data udarbejdet af Caixin og Markit Economics fredag.

Det private kinesiske PMI for sektoren viser en aflæsning på 50,7 i november mod 49,5 i oktober. Økonomerne ventede 49,6 ifølge estimater fra Bloomberg News.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, ligger uændret, mens Topix-indekset, også i Tokyo, ligger til et plus på 0,5 pct.

Det australske ASX-200-indeks falder 0,2 pct. I Taiwan er Taiex-indekset i plus med 0,1 pct., og det førende indeks i Sydkorea, Kospi, falder 1,1 pct.

Shanghai Composite og CSI 300 oplever tilbagegang på henholdsvis 0,3 og 0,9 pct.

Hang Seng i Hongkong ligger til et minus på 0,7 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+0,0
Topix+0,5
Hongkongs Hang Seng-0,7
China Shanghai Composite-0,3
China CSI 300
-0,9
Taiwan Taiex+0,1
Sydkoreas Kospi-1,1
Indiens BSE Sensex+0,7
Singapores STI+0,4
Sydney ASX 200-0,2

Indeksværdi klokken 6.10.

.\\˙ MarketWire