Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

DNB ser opkøb hjælpe Lundbecks pipeline før patentudløb for Rexulti

1/12 08:09

Lundbeck ventes i de kommende år at øge opmærksomheden på opkøb for at styrke senfase-pipelinen forud for patentudløbet for Rexulti i 2029.

Det vurderer analytiker Rune Majlund Dahl fra finanshuset DNB i et notat i kølvandet af medicinalselskabets forsknings- og udviklingsdag i London torsdag.

- Ved Lundbecks forsknings- og udviklings arrangement i London i går var fokus på pipelineprogression og dets forsknings- og udviklings forpligtelse. Lundbeck mener, at to af de seks diskuterede pipeline-kandidater kan nå markedet i 2029, skriver DNB's analytiker.

Lundbeck ventes at ramme en patentkløft i 2029, hvor Rexulti går af patent i USA, og det ventes ifølge DNB at medføre et dyk i salget fra 2028 på 3,9 mia. kr.

Rexulti bruges til behandling af skizofreni og depression, men er også blevet godkendt til behandling af agitation - vredesudbrud - hos Alzheimers-patienter i USA.

DNB mener, at ledelsen leder efter mindre potentielle opkøb inden for niche-indikationer, med et muligt topsalg på 500 mio. euro eller højere.

- For at lette rettidige produktlanceringer forventer vi, at mindst ét opkøb bliver gennemført i 2024, vurderer Rune Majlund Dahl, der vurderer, at optimale kandidater bør have gennemført et fase II-forsøg eller er tidligt i fase III.

DNB gentager den positive anbefaling "køb" og kursmålet på 44 kr.

Lundbeck-aktien lukkede torsdag med et plus på 0,3 pct. i 32,70 kr.

.\\˙ MarketWire