Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Globale aktier fik massivt comeback i november - høje renter spøger stadig ifølge Sydbank

1/12 08:50

Nøgletal og centralbankernes udmeldinger sendte de globale aktier i vejret i november, men de høje renter skaber stadig bekymring i Sydbank.

I november gjorde de globale aktier massivt comeback og steg samlet 9,3 pct. efter to måneder med fald.

- Centralbankernes kommentarer er blevet tolket blødt, inflationstallene har været lidt bedre end forventet, og investorerne er nu helt overbeviste om, at vi står på rentetoppen - og at rentesænkningerne venter inden sommerferien, skriver Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank, i en analyse.

I november var det særligt de amerikanske aktier, der trak afkastet op.

- Syv store amerikanske teknologi- og AI-rekaterede selskaber har trukket afkastet i USA og dermed globalt - og uden deres afkastaftryk, havde de røde aktiebarometre været mere retvisende, skriver Jacob Pedersen.

Sydbanks aktiebarometer viser bankens forventninger til aktieafkast. Banken fastholder sit røde aktiebarometer, hvilket vil sige, at der ifølge Sydbank er udsigt til et lavt eller negativt afkast.

- Her på tærsklen til 2024 bekymrer vi os over både prisfastsættelsen og indtjeningsforventningerne til de globale aktier. De massive rentestigninger er endnu ikke afspejlet i økonomien, og vi forventer, at den globale økonomi sætter farten yderligere ned i 2024, skriver Jacob Pedersen.

Derfor venter aktieanalysechefen en meget beskeden indtjeningsvækst eller et indtjeningsfald i 2024 og et lille indtjeningsfald i 2023.

.\\˙ MarketWire