Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mandagens danske avisuddrag med Ørsted, Zealand Pharma og Tesla

4/12 06:58

BØRSEN

ØRSTED SIKRER SIG STØTTE TIL GRØNT BRÆNDSTOFPROJEKT

Danmarks største energiselskab har sikret sig støtte fra EU til et svensk projekt, der står til at blive selskabets første kommercielle anlæg i Ørsteds power-to-x-satsning. Projektet skal omdanne strøm til grønt brint og grønne brændstoffer til shippingindustrien. (Side 4).

ZEALAND PHARMA GÅR SKÆBNEÅR I MØDE

Værdien af det danske biotekselskab er firedoblet i kølvandet af et strategiskifte i 2022. Nu venter selskabet på vigtige forsøgsdata for flere af sine potentielle vægttabsmidler, som udlandet i stigende grad viser interesse for. (Side 20-21)

DIREKTØR I NØDRÅB: TI RÅD SKAL REDDE TABSRAMT BØRS

Nye noteringer af danske aktier på vækstbørserne Nasdaq First North og Spotlight er stagneret, og flere af de noterede selskaber på de to børser er på vej ud. Michael Stadi, der er administrerende direktør for børssuccesen FOM Technologies, kommer nu i et nødråb med ti råd til nye selskaber, der vil opnå succes på børsen. (Side 6-7)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

BANKER ADVARER OM VOLDSOM REGNING TIL BOLIGEJERE

Mange danskere er blevet ramt hårdt på privatøkonomien af inflation og stigende renter, og 300.000 boligejere har fået en større regning på op mod 7000 kr. om året. Ifølge bankernes brancheorganisation, Finans Danmark, står 65.000 danske familier overfor stigninger i realkreditydelsen i 2024. (Side 24)

ØRSTED TAGER FØRSTE SPADESTIK TIL CCS-ANLÆG I HVIDOVRE

Energikoncernen begynder arbejdet på Danmarks første CO2-fangstanlæg i storskala i Hvidovre og Kalundborg. Det sker, efter at selskabet i foråret vandt det første udbud i danmarkshistorien for CO2-fangst og lagring, der anses for at være nøgleteknologier, hvis de danske klimamål skal nås. (Side 26-27)

BERLINGSKE BUSINESS

VERDEN KIGGER PÅ, MENS ELON MUSK ER GÅET I ÅBEN KRIG MED FAGBEVÆGELSEN I NORDEN

Teslastifteren Elon Musk, der er notorisk imod fagforeninger, er blevet ramt af selskabets første strejke i Sverige. Der er store principper på spil, for ingen af parterne vil bøje sig, og intet sted i verden har elbilselskabets ansatte overenskomster. (Side 6-8)

.\\˙ MarketWire