Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Svage kinesiske handelstal signalerer fortsat presset økonomi

7/12 06:42

Den kinesiske import faldt uventet i november fra en covidramt periode sidst år, mens eksporten steg fra en lav base, hvilket tyder på at landets aftagende økonomi endnu ikke har bundet ud.

Målt i dollar steg den kinesiske eksport 0,5 pct. i november sammenlignet med samme måned året før. Økonomerne havde ventet en flad udvikling oven på et drop på 6,4 pct. måneden før.

Importen faldt 0,6 pct. målt i dollar mod en ventet fremgang på 3,9 pct. og efter en stigning på 3,0 pct. i oktober.

Ses der på tallene i kinesiske yuan, var der en stigning i eksporten på 1,7 pct. sammenlignet med samme måned året før, mens importen samtidig steg 0,6 pct.

Tallene efterlader et kinesisk handelsoverskud på 68,39 mia. dollar i november mod 56,53 mia. dollar måneden før, og mod økonomernes ventede overskud på 54,90 mia. dollar i november.

Målt i yuan var der et overskud på 490,82 mia. yuan i november.

- Den indenlandske efterspørgsel er ikke rigtigt forbedret, selv om vi sammenlignede den med en lav base sidste år, siger Woei Chen Ho, økonom hos United Overseas Bank, ifølge Bloomberg News.

- Der er heller ingen mærkbar forbedringstendens i eksporten på trods af en lidt bedre eksportvækst end forventet i november. Tilsammen tyder det på en svag opsvingstendens i Kina, fortsætter økonomen.

.\\˙ MarketWire