Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo: Studie viser flere patienter fortsætter med Wegovy end med ældre vægttabsmidler

7/12 11:50

40 pct. af de patienter, der fik udskrevet en recept på Novo Nordisks Wegovy i 2021 og 2022, tog også vægttabsmidlet et år senere, viser et studie offentliggjort i tidsskriftet Obesity ifølge Reuters.

Selv om det er mindre end halvdelen, der fortsætter behandlingen efter et år, er det stadig mere end tre gange så mange, som stadig var i behandling, i de patientgrupper, der fik konkurrende vægttabsmidler som Contrave fra Orexigen og Qsymia fra Vivus. Her var henholdsvis 13 pct. og 10 pct. stadig i behandling med Contrave og Qsymia efter et år.

Analysen bygger på oplysninger fra 1911 voksne, hvoraf 25 pct. fik ordineret Wegovy.

Ifølge forskerne viser studiet større sandsynlighed for, at patienterne fortsætter behandlingen, hvis vægttabet er stort efter et halvt år.

Baggrunden for, hvorfor patienterne stoppede deres behandling fremgår ikke. Men forskerne nævner ifølge Reuters blandt andet tilskudsbegrænsninger som en mulig årsag.

Listeprisen på Wegovy i USA løber op i 1349 dollar, eller 9335 kr., for fire ugers behandling, og selv om Novo yder rabatter til sygekasserne, og mange patienter med private sygesikringer ifølge Novo betaler under 25 dollar om måneden efter at have modtaget tilskud, så er udgifterne et stort tema.

- De høje omkostninger ved nye behandlinger af svær overvægt og manglende vedholdenhed i brugen (af disse lægemidler, red.) vækker i stigende grad bekymring og kan danne grobund for beslutninger blandt tredjepartsbetalere, siger studieansvarlig Hamlet Gasoyan fra Cleveland Clinic ifølge Reuters.

.\\˙ MarketWire