Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA: Morgan Stanley ser indtjeningsforventningerne sat kraftigt ned

12/12 06:34

De børsnoterede amerikanske selskaber ser ud til at være kommet igennem tredje kvartal med fremgang i indtjeningerne efter fald de foregående kvartaler, men markedet og analytikerne er nu for optimistiske omkring udviklingen her i julekvartalet.

Sådan lyder advarslen fra den amerikanske Morgan Stanley, der regner med en "stejl nedrevidering" af analytikernes estimater for indtjeningen i de amerikanske selskaber.

- Vi ser, at risikoen for indtjeningerne vil vare ved på kort sigt, inden en bredere fremgang tager fat, efterhånden som næste år udvikler sig, lyder det fra Mike Wilson, investeringsbankens chefstrateg ifølge Bloomberg News.

Mike Wilson var blandt de absolut få strateger på Wall Street, som i slutningen af 2021 forudså sidste års nedtur i aktiemarkedet.

Morgan Stanleys chefstrateg har også været negativ på aktierne i USA gennem 2023, men har altså taget fejl. Senest spåede han, at der ikke ville komme en rally mod slutningen af året, men siden er aktierne i S&P 500 steget med mere end 10 pct.

I 2024 regner investeringsbanken med en "normalisering" af både penge- og finanspolitikken. Altså, ikke flere gaver fra politikerne i Washington, men omvendt en sænkning af centralbankrenten, der i 5,25-5,50 pct. ligger mere end dobbelt så højt som den neutrale rente i 2,50 pct.

Det er dog en udfordrende baggrund, og derfor regner Mike Wilson med, at kvalitetsselskaber og defensive aktier vil klare sig relativt bedst til næste år.

- Status quo med opbremsende vækst og faldende inflation er typisk ikke godt for aktierne.

Mike Wilson regner med, at selskaber i S&P 500 i 2024 vil få en samlet indtjening per aktie på 229 dollar mod konsensus, ifølge Bloomberg News, på 246 dollar. For 2025 er strategen dog "meget optimistisk".

I fjerde kvartal 2023 er konsensus for en indtjeningsvækst på 1,5 pct.

.\\˙ MarketWire