Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens aviser med Ørsted, FLSmidth og Nordea

13/12 06:32

BØRSEN

STRIBE AF SELSKABER STÅR TIL HØJERE EJENDOMSSKATTER

De nye skatteregler vil ramme landets største virksomheder vidt forskelligt. Mens FLSmidth, Demant og GN Store Nord kan se frem til at få mere end fordoblet den årlige grundskyld, ser Nordea frem til en halvering, viser beregninger. (Forside, side 6-8)

LEGO-RIVAL SÆTTER GANG I KÆMPE FYRINGSRUNDE

Den amerikanske legetøjsproducent Hasbro massefyrer. Dermed fortsætter nedturen for amerikanerne, som Lego de seneste år har sat til vægs. (Side 2)

STORAKTIONÆR KALDER ØRSTEDS DEROUTE “ÆRGERLIG”

Ørsteds milliarddyre problemer har ikke fået storaktionæren Andel til at genoverveje sin aktiepost, fortæller topchef. (Side 4)

VIGTIG INFLATIONSMÅLER HOLDER SIG PÅ 4 PCT. I USA

Kerneinflationen i USA steg 0,3 pct. fra oktober til november, og det passer skidt med centralbankens mål om 2 pct. på årsplan. (Side 14)

PÅ ET ÅR HAR ECB SUGET 9000 MIA. KR. UD AF EUROPÆISK ØKONOMI – OG DET FORTSÆTTER

Det har ikke givet de finansielle problemer, mange frygtede, at Den Europæiske Centralbank er i gang med at afvikle sine enorme opkøbsprogrammer. Men 2024 kan blive sværere for ECB. (Side 16-17)

BIOTEKSELSKABET HOBA THERAPEUTICS REJSER 171,5 MIO. KR. TIL SMERTEMEDICIN

Biotekselskabet Hoba Therapeutics , får økonomisk opbakning fra investorer i Japan og Italien. Koncernen har rejst 171,5 mio. kr. til en smertemedicin, der potentielt kan gives forebyggende. (Side 18)

BERLINGSKE BUSINESS

REGERINGEN VARMER OP TIL DEN STØRSTE FORBRUGSFEST I 15 ÅR

Økonomiminister Stephanie Lose (V) varsler en markant forøgelse af det offentlige forbrug i regeringens økonomiske ramme for det nye år. CEPOS og Dansk Industri er kritiske over for den markante vækst i forbruget, selvom en del skal gå til Forsvaret og grøn omstilling. (Forside, side 4-6)

LEDIGHEDEN TAGER ET UVENTET DYK

For første gang siden marts falder ledigheden i Danmark. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at ledigheden i november faldt med 464 personer, så der nu er 84.600 ledige i Danmark. (Side 5)

LILLE FALD I USAS INFLATION ER IKKE NOK FOR CENTRALBANKCHEFEN

Inflationen aftog som forventet i USA, men alligevel er prisudviklingen ikke så favorabel, som den fortælling, der er opbygget i de finansielle markeder. Det indenlandske prispres er fortsat højt og arbejdsmarkedet stramt. (Side 8)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

BANKERNE GLEMMER AT FORTÆLLE KUNDER OM ØGET INDLÅNSRENTE

Blot hver 10. dansker får at vide af deres bank, hvis de kan placere pengene på en konto med højere rente end lønkontoen. Det får både Forbrugerrådet Tænk og Nationalbanken til at efterlyse mere rådgivning af de kunder, som har overskud på deres indlånskonti. (Forside, side 6-7)

SKATTEFINTER KAN SIKRE ET BEDRE AFKAST AF INVESTERINGER

Hvis man har aktier noteret på en vækstbørs som First North, giver det mening at sælge dem i år og dermed udnytte et tabsfradrag. Næste år er det slut. (Side 2)

DANSK ØKONOMI STÅR OVER FOR DRØMMESCENARIE IFØLGE REGERINGEN

Dansk økonomi styrer uden om en dyb krise og lander blødt, spår regeringen i en ny økonomisk redegørelse. Men der er også huller i osten. (Side 4)

FORSIKRINGSSELSKAB FÅR PÅBUD AF FINANSTILSYNET GRUNDET OVERVÅGNING

Forsikringsselskaberne må gerne overvåge kunderne, men der er relativt store begrænsninger. l. Købstædernes Forsikring har netop fået et påbud fra Finanstilsynet, fordi selskabets beskrivelse af de interne processer ikke var præcis nok. (Side 8)

NEDERLAG I RETTEN KAN TVINGE GOOGLE TIL AT BETALE APP-UDVIKLERE BEDRE

Spilgiganten Epic Games vandt sin klagesag over Google, og det kan få store konsekvenser på markedet for apps. Men sagen er langtfra slut, og Apple kan blive tvunget samme vej. (Side 14)

.\\˙ MarketWire