Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

DFDS vil høste frugterne fra opkøb gennem organisk vækst i ny strategi

13/12 13:26

DFDS vil med sin nye strategi Moving Together Towards 2030 skifte sit fokus fra vækst gennem opkøb til nu at vokse organisk.

Det fortæller DFDS' administrerende direktør, Torben Carlsen, ved selskabets kapitalmarkedsdag onsdag.

Under den nye strategi sigter DFDS på at nå et investeringsafkast, ROIC, på mindst 10 pct. i 2026.

- Under Win23 udvidede vi vores netværk og byggede nye kapaciteter for at gøre os relevante frem mod 2030, hvor vi vil fokusere på at indfri værdien igennem de kommende tre år og fortsætte med at levere på de opkøb, vi allerede har gennemført, og accelerere vores organiske vækst, fortæller Torben Carlsen.

Et centralt mål i DFDS' nu forgangne strategi Win23 var at udvide sit netværks geografiske dækning og udvalget af logistikløsninger. Det er sket gennem adskillige opkøb - både små og store - heriblandt nordirske McBurney Transport Group og senest FRS Iberia.

Dertil har DFDS opnået myndighedsgodkendelse i Tyrkiet til at købe Ekol Logistics. Den endelige beslutning er dog ikke truffet.

- Vores finansielle ambitioner er på kort sigt at øge vores ROIC til over 10 pct., siger Torben Carlsen og tilføjer, at det også er målet at investere for 1,5-2,0 mia. kr. om året samt at realisere justerede frie pengestrømme på 1,5 mia. kr.

Frem mod 2026 er det målet at sænke DFDS' gearing til 2,5 gange driftsindtjeningen, EBITDA.

.\\˙ MarketWire