Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Internationale aviser med Tesla, Tiktok og Foxconn

14/12 06:32

FINANCIAL TIMES (FT.COM)

FED SÆTTER GANG I MARKEDET EFTER SIGNAL OM RENTENEDSÆTTELSER I 2024

Federal Reserve-topchef "Jay" Powell sendte onsdag det hidtil klareste signal om, at den amerikanske centralbank er færdig med to års stramninger af pengepolitikken og vil begynde at sænke renten i 2024. Det sendte Wall Streets benchmark-indeks mod rekordhøjde, da investorerne fejrede udsigten til lavere låneomkostninger. (FED SPARKS MARKET RALLY AS IT SIGNALS RATE CUTS IN 2024)

VIVENDI PLANLÆGGER OPDELING

Det franske mediekonglomerat Vivendi overvejer at opsplittes i tre virksomheder, der alle vil blive noteret separat. Det Paris-baserede selskab er begyndt at arbejde med banker og advokater for at evaluere gennemførligheden af en sådan plan, der er rettet mod at maksimere værdiansættelsen. (VIVENDI FLOATS PLAN TO SPLIT ITSELF UP)

PERSONALEOPRØR OVER KONKLUSIONER I VW GENNEMGANG AF XINJIANG RETTIGHEDSKRÆNKELSE

Konsulentfirmaet, der blev hyret af Volkswagen til at undersøge beskyldninger om tvangsarbejde i bilproducentens Xinjiang-fabrik i Kina, står over for et personaleoprør, efter at rapporten rensede det tyske firma for menneskerettighedskrænkelser. Samtlige ansatte, undtagen stifteren Markus Löning og en direktør, har gjort det klart, at de ikke bakker op om konklusionerne i revisionsrapporen. (STAFF REBEL AT CONSULTANCY BEHIND VW REVIEW OF XINJIANG RIGHTS ABUSE)

WALL STREET JOURNAL (WSJ.COM)

FEDERAL RESERVE LÆNER SIG OP AD AT SÆNKE RENTEN I TAKT MED AT INFLATIONEN AFTAGER

Aftagende inflation har fået Federal Reserve-topchef Jerome Powell til at droppe at hæve renten og i stedet overveje, hvornår den skal reduceres. Forbundsbanken holder benchmark-renten stabil på det 22-årige topniveau og gav onsdag al mulig grund til at tro, at den seneste stigning i juli sandsynligvis markerede afslutningen på den mest aggressive stramningscyklus i fire årtier. (FED PIVOTS TOWARD LOWERING RATES AS INFLATION SLOWS)

TESLA TILBAGEKALDER MILLIONER AF KØRETØJER EFTER AUTOPILOTSAMMENSTØD

Tesla tilbagekalder mere end to mio. køretøjer på grund af den amerikanske regeringens påstande om, at Teslas autopilot-system kan misbruges af førere, mens den amerikanske autosikkerhedsregulators årelange undersøgelse i ulykker, der involverer førerassistentteknologi, foregår. (TESLA RECALLS MILLIONS OF VEHICLES AMID PROBE OF AUTOPILOT CRASHES)

ADOBE SER BETYDELIGE OMKOSTNINGER OG SANKTIONER SOM FØLGE AF FTC-UNDERSØGELSE

Adobe kan stå over for betydelige omkostninger eller sanktioner knyttet til konkurrencemyndighedernes undersøgelse af selskabets abonnementsannulleringspraksis. Softwareproducenten har samarbejdet med Federal Trade Commission for at frembringe informationer om praksis relateret til Restore Online Shoppers' Confidence Act. (ADOBE SAYS SIGNIFICANT COSTS, PENALTIES MAY ARISE OUT OF FTC INVESTIGATION)


THE NEW YORK TIMES (NYT.COM)

MYNDIGHEDER VIL TVINGE STARBUCKS TIL AT GENÅBNE 23 BUTIKKER

Det amerikanske myndigheder vil tvinge Starbucks til at genåbne 23 butikker, som ifølge National Labor Relations Board er blevet lukket på grund af fagforeningsorganisering, hvilket er en overtrædelse af den føderale lovgivning. (FEDERAL REGULATORS SEEK TO FORCE STARBUCKS TO REOPEN 23 STORES)

THE TIMES (THETIMES.CO.UK)

UDVIKLINGSLANDENES TILBAGEBETALING AF GÆLD OVERSTIGER 400 MIA. DOLLAR IFØLGE VERDENSBANKEN

Udviklingslandene brugte næsten 500 mia. dollar på at vedligeholde gæld i 2022, hvilket dræner midler fra kritiske udgifter til sundhed, uddannelse og klima og sætter de fattigste lande i fare for at lande i en ggældskrise. (DEVELOPING NATIONS’ DEBT REPAYMENTS TOP $400BN, SAYS WORLD BANK)

HANDELSBLATT (HANDELSBLATT.COM)

ELEKTRICITETSAFGIFTER FORDOBLES

Operatørerne af eltransmissionsnettene øger afgifterne drastisk på grund af koalitionsregeringens budget-afgørelse. (NETZENTGELTE FÜR STROM VERDOPPELN SICH: 115,85 EURO MEHR FÜR HAUSHALTSKUNDEN)

THE JAPAN TIMES (JAPANTIMES.CO.JP)

TIKTOK SHOP HAR SUCCES FRA START OG TAGER SIGTER PÅ AMAZON

Tiktok Shop har succes, og det tages seriøst af Amazon, der har indgået aftaler med Pinterest, Meta og Snapchat for at lade brugerne handle uden at forlade disse apps. (TIKTOK SHOP SEES EARLY SUCCESS, TAKING AIM AT GIANT AMAZON)

SOUTH CHINA MORNING POST (SCMP.COM)

FOXCONN ØGER INVESTERINGERNE I GIGANTISK APPLE-FABRIK I INDIEN

Taiwanske Foxconn vil investere yderligere mindst 1 mia. dollar i den fabrik, som er under opførelse i Indien, og som skal fremstille iPhones og andre Apple-produkter for at divercificere produktionen ud over det kinesiske fastland. (FOXCONN RAMPS UP INVESTMENT IN GIANT APPLE PLANT INDIA)

.\\˙ MarketWire