Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens aviser med Novonesis, SAS og Nemlig.com

14/12 06:32

BØRSEN

FOSSILBILER BLIVER DYRE I BRÆNDSTOF OG SVÆRE AT SÆLGE

Ny EU-lovgivning vil sende benzin- og dieselpriser i vejret og gøre fossilbiler svære at sælge. Det vurderer professor Mogens Fosgerau (KU) og Danske Bilimportører. (Forside, side 6-7)

SAS BLEV DEN STORE TABER I HØJSÆSONEN

SAS halter efter konkurrenterne på flere parametre. Koncernen haltede gevaldigt efter konkurrenterne i årets tredje kvartal, mens de fleste af Europas største flyselskaber for længst har lagt pandemi-årenes milliardunderskud og tyngende gæld bag sig. (Side 2)

NOVOZYMESCHEF: NYT NAVN OMFATTER OGSÅ CHR. HANSENS ARV

Fremtidens sammenlagte biotekgigant får navnet Novonesis – det repræsenterer også Chr. Hansens værdier, mener Novozymes adm. direktør Ester Baiget, der peger på, at genesis er et græsk ord, der sender et signal om begge virksomheders forankring inden for videnskab. (Side 8)

TÆNKETANK ADVARER MOD KATTELEMME I KLIMAAFTALE

En historisk erstatning af olie og gas er en del af årets klimaaftale, men tænketank advarer mod sorte kattelemme. (Side 20)

OPGØR MED BESTYRELSESKONGER VINDER FREM I DANSKE SELSKABER

Bestyrelsesprofiler må ikke have for mange poster. Strikse regelsæt hos investorernes rådgivere om såkaldt overboarding kræver, at overtravle bestyrelsesfolk smides på porten – men metoderne får hård kritik. (Tillæg side 4-7)

BERLINGSKE BUSINESS

NU ER DER SAT NAVN PÅ DANMARKSHISTORIENS STØRSTE FUSION

I starten af 2024 forventes danmarkshistoriens største virksomhedshandel at være en realitet. Og nu er navnet også på plads i Danmarks nye biotekgigant: Novonesis. (Forside, side 10)

USA'S FORBUNDSBANK ÅBNER FOR FLERE RENTENEDSÆTTELSER

Federal Reserve holdt som forventet renten uændret på årets sidste møde. Men det var slet ikke det interessante. De finansielle markeder forventer en række rentenedsættelser i 2024. Og nu er forbundsbanken enig i opfattelsen. (Side 6)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

FINANSKØBMÆNDENE HÅBER, AT 2024 KAN SLETTE ET SKIDT ÅR FOR HANDLER MED VIRKSOMHEDER

Markedet for store virksomhedshandler har i 2023 været på det dårligste niveau i ti år. De store finanshuse håber nu, at aktionærer og investorer bliver møre, så der kan komme gang i salget i det nye år. (Forside, side 6-7)

KÆMPEFUSION MELLEM NOVOZYMES OG CHR. HANSEN FÅR NYT NAVN

De to biotek-virksomheder, Novozymes og Chr. Hansen, slår sig sammen i en af danmarkshistoriens største fusioner. Nu løfter de sløret for, hvad den nye store koncern skal hedde: Novonesis. (Side 2)

NEMLIG.COM LUKKER SIT KÆMPELAGER I AARHUS

Onlinesupermarkedet Nemlig.com tilpasser forretningen. Ejeren fastslår, at uagtet retræten skal en storejendom ved Aarhus fortsat rumme varelager. (Side 7)

DALUX BRAGER AFSTED FOR OTTENDE ÅR I TRÆK PÅ TRODS AF ET UDFORDRET MARKED

En afmatning i byggebranchen, der er 3D-udvikleren Daluxs primære kunde, har ikke stoppet virksomheden fra igen i år at vokse markant. (Side 8)

DANSKE SVÆRVÆGTERE SÅ EN CENTRAL DEL AF KLIMAAFTALEN BLIVE UDVANDET TIL SIDST

Dansk erhvervsliv er ramt af både skuffelse og begejstring efter COP28, hvor danske spidskompetencer inden for vedvarende energi og energieffektiviseringer har spillet en central rolle. (Side 10)

.\\˙ MarketWire