Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ørsted i plus på faldende renter - det er "forsiden" af medaljen siger analytiker

14/12 09:31

Ørsted ligger som stjernen i det danske C25-indeks og stiger markant torsdag morgen. Alle aktier i eliteindekset er i plus fra handelsstart - og selve indekset øger 2,5 pct.

- Hele markedet er rimeligt godt her til morgen efter Federal Reserve i går. Bare det tilsiger jo, at Ørsted også skal stige, siger Casper Blom, analytiker i Danske Bank, til MarketWire.

Federal Reserve har sat gang i en grøn bølge på de finansielle markeder, hvor risikoappetitten er i hopla, da det kom frem efter rentemødet onsdag i centralbanken, at rentetoppen er nået - og der er en del rentenedsættelser i horisonten.

Allerede onsdag aften dykkede de amerikanske markedsrenter kraftigt, da Federal Reserve blandt andet signalerede tre rentenedsættelser i 2024.

RENTEFØLSOMME ØRSTED

Ørsted et et meget rentefølsomt selskab, og når renten så falder markant, bør Ørsted følge efter, siger Casper Blom.

- Ørsted er en aktie, der blev straffet rigtig meget, da renterne kørte op. Og der ligger der jo så også en "forside" af medaljen, kan man vel sige, når renterne så falder, siger han.

- Oveni er det også en aktie, der er blevet straffet voldsomt i år. Og når nogle af ting, den er blevet straffet for, begynder at se lidt lysere ud - herunder renter - så skal den alt andet lige stige mere end markedet, siger Danske Banks analytiker.

Østed ligger efter en halv times handel torsdag med et plus på 6,5 pct. til 361,80 kr. Aktien er dog faldet over 42 pct. i år.

.\\˙ MarketWire