Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ECB skruer ned for vækst og inflationsestimater

14/12 14:34

Den Europæiske Centralbank, ECB, er blødt en smule op i forhold til sine forventninger til inflationen, men venter i tillæg også lavere økonomisk vækst.

Det fremgår af bankens embedsværks seneste økonomiske fremskrivning.

ECB vurderer nu, at inflationen vil være 5,4 pct. i år mod et bud på 5,6 pct. i september.

Næste år ses en inflation på 2,7 pct. mod tidligere 3,2 pct., mens forventningen til 2025 uændret er en inflation på 2,1 pct.

- Den underliggende inflation er aftaget yderligere. Det indenlandske prispres er dog stadig højt, især som følge af kraftig vækst i enhedslønomkostningerne, skriver banken i sin rentemeddelelse.

LAVVÆKST OGSÅ NÆSTE ÅR

Vækstmæssigt ventes nu en fremgang i bruttonationalproduktet i eurozonen på bare 0,6 pct. i år mod tidligere estimeret 0,7 pct.

Til næste år forudses desuden kun en vækst på 0,8 pct. mod tidligere 1 pct., mens forventningerne til 2025 uændret er en vækst på 1,5 pct.

- Eurosystemets stab forventer fortsat afdæmpet økonomisk vækst på kort sigt. På længere sigt forventes økonomien at rette sig som følge af stigende realindkomster – efterhånden som folk nyder godt af faldende inflation og stigende lønninger – og en forbedret udenlandsk efterspørgsel, skriver ECB.

.\\˙ MarketWire