Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens aviser med ECB, Mærsk og Parken

15/12 06:32

BØRSEN

AKTIE- OG RENTEMARKEDERNE FEJRER SEJR OVER INFLATION

Den amerikanske centralbank taler nu åbent om at sætte renten ned i 2024. Det sendte markedsrenten ned og aktierne op, i forventning om at inflationen nu er under kontrol. ECB er afventende og vil ikke tale om rentenedsættelse. (Forside, side 6-8)

ECB HAR IKKE DRØFTET RENTEREDUKTIONER

ECB indtager en mere afventende og forsigtig position end Federal Reserve, påpeger økonomer efter rentemøde. (Side 6)

MERE END HVER ANDEN VIRKSOMHED HAR INGEN KVINDER I BESTYRELSEN

I 2023 er der kun 17,5 pct. kvinder i virksomhedernes bestyrelse. Det er endnu færre, end vi normalt går ud fra, lyder det fra DI. (Side 14)

SYSTEMATIC-STIFTER TAKKER AF MED MILLIARDREGNSKAB

Michael Holm, der er stifter og administrerende direktør i softwarevirksomheden Systematic, slutter i koncernen med solidt regnskab. (Side 22)

SYV SELSKABER POLITIANMELDT FOR IKKE AT TAGE KONTANTER

Syv virksomheder er blevet politianmeldt for brud på kontantloven. Hoteldirektør kalder lovgivningen for “noget pjat”. (Side 28)

FODBOLDAKTIE ER DEN DANSKE AKTIE MED HØJEST AFKAST

Ifølge aktiechef er kurstoppen for Parken Sport & Entertainment ikke nået endnu. Efter FCKøbenhavn sikrede sig en billet i Champions League-slutspillet, tog Parken Sport & Entertainment-aktien endnu et spring op. Aktien er nu steget 129 pct. i år, og er den danske aktie med det højeste afkast for året. (Side 32)


BERLINGSKE BUSINESS

ECB TØVER MED HURTIGE RENTEDYK TRODS AMERIKANSK OPBLØDNING

Den Europæiske Centralbanks chef, Christine Lagarde, har ikke noget hastværk med igen at sænke den høje rente trods andre signaler fra USA's centralbank. Den høje inflation og lave produktivitet i EU giver stadig hovedbrud. (Forside, side 6-7)

APPLE STÅR TIL NY EU-KÆMPEBØDE

iPhone-gigantens stramme styring af alle apps – og betalingen gennem dem – ventes at få et skud for boven, når EU’s konkurrencekommissær i begyndelsen af 2024 griber ind, efter at Spotify for snart fire år siden klagede. Google har netop lidt et knusende nederlag for samme forseelser. (Side 2)

DANSKE SPILPRODUCENTER RAMMER BEDSTE RESULTAT NOGENSINDE I ÅR

Spilbranchen har haft sit bedste år nogensinde, og trods lidt færre spilproducenter arbejder nu endnu flere herhjemme med spil. Nyt institut, som skal skubbe danske spil endnu længere frem og ud i verden, er kommet med på finansloven. (Side 9)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

UDSIGT TIL LAVERE RENTER SENDER AKTIERNE I VEJRET

Finansmarkederne reagerer kraftigt på, at USA’s centralbank regner med at sænke renten tre gange i 2024, og S&P 500- og Nasdaq Composite-indekset er tæt på nye rekordniveauer. (forside, side 14)

SYSTEMATIC-STIFTER SIGER FARVEL MED MILLIARDREGNSKAB

Efter 38 år stopper Michael Holm som topchef for aarhusianske Systematic, som han har bygget op fra bunden og nu kan aflevere med en omsætning på 1,4 mia. kr. Fremover vil han give sig selv plads til nogle gange at lave ingenting. (Side 2)

MÆRSK-SKIB ANGREBET MED MISSIL I DET RØDE HAV

Mærsk-skibet Maersk Gibraltar er blevet angrebet i Det Røde Hav. Rederiet bekræfter hændelsen, der skete i Bad al-Mandab-strædet, der forbinder Det Røde Hav med Adenbugten. (Side 4)

.\\˙ MarketWire