Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Kinas centralbank pumper rekordstor mellemfristet likviditet ud i markedet

15/12 06:34

Den kinesiske centralbank, People's Bank of China (PBOC), har fredag pumpet den største mellemfristede likviditet ud i banksystemer nogensinde. Det understreger bankens bestræbelser på at afværge en likviditetsklemme, der truer det skrøbelige økonomiske opsving, der er ramt af svag efterspørgsel og fortsat krise i ejendomssektoren.

People's Bank of China tilbød fredag 800 mia. yuan svarende til 112 mia dollar i etårige lån, mens renten blev fastholdt uændret.

Kapitalindsprøjtningen er mere end en det dobbelte end analytikere har estimeret og også større end den seneste injektion i sidste måned.

- Den store mængde mellemfristede kapitalinjektion synes at reducere chancen for en nedsættelse af reservekravene på kort sigt, og det ser ud til, at PBOC sandsynligvis stadig prioriterer valutastabilitet og afstår fra at forfølge aggressiv stimulus, siger Kina-økonom Michelle Lam fra Societe Generals i Hongkong og fortsætter:

- Men den indenlandske efterspørgsel er stadig på gyngende grund, og vi tror, at der stadig vil blive tale om reduktioner i reservekravene og i renten næste år.

Kinas økonomi har haft det svært i år, efter at et opsving fra den restriktive nulcovid-politik viste sig at være svagere end forventet, mens krisen i ejendomssektoren forværredes.

Kina fremlagde blandede data tidlige fredag, med en lidt højere industriproduktion end venet, mens detailsalget ikke kunne leve op til forventningerne i november.

Støtten til økonomien understreger Beijings præference med at fastholde en høj likviditet, efter der sjældne skridt i oktober med at øge det finanspolitiske underskud til det højeste i tre årtier og samtidig tillade salg af yderligere 1000 mia. yuan statsobligationer i år.

.\\˙ MarketWire