Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Internationale aviser med Ryanair, Mitsubishi UFJ og Lufthansa

18/12 06:32

FINANCIAL TIMES (FT.COM)

RYANAIRS TOPCHEF PÅ VEJ MOD 100 MIO. EURO I BONUS

Ryanair-topchef Michael O'Leary er på vej til at få en bonus på 100 mio. euro, efter at lavprisflyselskabets aktie slog rekord i sidste uge. Aktierne er steget mere end 50 pct. i år og understreger Ryanairs position som det klart mest værdifulde flyselskab i Europa. (RYANAIR BOSS O’LEARY ON COURSE FOR €100MN BONUS)

GSK PÅ JAGT EFTER MEDICINALHANDLER I KINA

GSK er på jagt efter nye aftaler i Kina, efter at den britiske lægemiddelproducent har genopbygget et "meget stærkt" forhold til regeringen og lokale virksomheder siden en korruptionsskandale for ti år siden. Virksomheden arbejder på yderligere aftaler med kinesiske virksomheder, efter at det underskrev en licensaftale i oktober for et kræftlægemiddel udviklet af Hansoh Pharma. (GSK ON HUNT FOR DRUG DEALS IN CHINA)

KINAS STØRSTE NIKKELPRODUCENT VIL NOTERE BATTERIENHED I HONG KONG

Kinas Tsingshan Holding Group, verdens største nikkelproducent, vii rejse op til 2,39 mia. hongkong-dollar i Hongkong. Det er en test på investorernes appetit i slutningen af endnu et svagt år for børsnoteringer i Hongkong. (CHINA’S BIGGEST NICKEL PRODUCER TO LIST BATTERY UNIT IN HONG KONG)

WALL STREET JOURNAL (WSJ.COM)

MITSUBISHI UFJ KØBER AUSTRALSKE LINK ADMINISTRATION

Den japanske finansgruppe Mitsubishi UFJ Financial Group overtager australske Link Administration i en aftale, der værdiansætter det australske finansielle teknologiselskab til 800 mio. dollar. (Mitsubishi UFJ Agrees to Buy Australia’s Link ADMINISTRATION)

KINAS ØKONOMI VISER TEGN PÅ AT MISTE YDERLIGERE MOMENTUM

De kinesiske investeringer og det private forbrug voksede langsommere end forventet i sidste måned, hvilket giver yderligere næring til opfordringer til de politiske beslutningstagere om at gøre mere for at understøtte væksten. Den langvarige ejendomsnedtur viser ingen tegn på at aftage, da priserne på nye boliger fortsat falder. (CHINA’S ECONOMY SHOWS SIGNS OF LOSING FURTHER MOMENTUM)

FEDERAL RESERVE TOPFOLK TRÆKKER I LAND VEDRØRERNERENTENEDSÆTTELSER

En af Federal Reservechef Powells seniorløjtnanter siger, at centralbanken ikke aktivt diskuterede, hvornår renten skal sænkes på det pengepolitiske møde i sidste uge, i et åbenlyst forsøg på at dæmpe markedernes fortolkning af Powells kommentarer på en pressekonference onsdag. (FED OFFICIAL SAYS CENTRAL BANK ISN’T 'REALLY TALKING ABOUT RATE CUTS')

THE TIMES (THETIMES.CO.UK)

NYE BYGGETILLADELSER FALDER TIL REKORDLAVT NIVEAU

Antallet af byggetilladelser til nye boliger i Storbritannien er faldet til et nyt rekordlavt niveau, hvor udviklere advarer om, at antallet af nye boliger næste år kan falde til det laveste i et årti. (NEW HOME APPROVALS FALL TO RECORD LOW)

FRANKFURTER ALLGEMEINE (FAZ.NET)

SKIDT OVERRASKELSE PÅ ELBILMARKEDET

Den hurtige afslutning på det statslige elbiltilskud to uger før årets udgang påvirker bilkøbere og bilproducenter. 2024 vil formentlig være præget af svag efterspørgsel og mere konkurrence. (BÖSE ÜBERRASCHUNG AUF DEM MARKT FÜR ELEKTROAUTOS)

HANDELSBLATT (HANDELSBLATT.COM)

LUFTHANSA GROUP KRÆVER 740.000 EURO FRA "KLIMAAKTIVISTER"

Klimaaktivister har gentagne gange de seneste måneder lukket europæiske lufthavne. Europas største luftfartsselskab, Lufthansa, vil have kompensation. Transportminister Wissing bebuder også konsekvenser. (LUFTHANSA-GRUPPE FORDERT 740.000 EURO VON DEN „KLIMA-KLEBERN“)

THE JAPAN TIMES (JAPANTIMES.CO.JP)

NISSAN VIL EKSPORTERE KINESISK-UDVIKLEDE ELBILER TIL DET GLOBAL MARKED

Nissan vil sælge elbiler udviklet i Kina globalt. Virksomheden slutter sig til udenlandske mærker som Tesla, BMW og Ford, der alle øger eksport af de Kina-fremstillede biler for at udnytte landets lavere produktionsomkostninger og øge kapacitetsudnyttelsen af deres fabrikker. (NISSAN TO EXPORT CHINA-DEVELOPED EVS TO GLOBAL MARKETS)

SOUTH CHINA MORNING POST (SCMP.COM)

90 PCT. AF KINAS AKTIEFONDE LIDER DA MARKEDET MISTER 1000 MIA. DOLLAR I VÆRDI

De fleste kapitalforvaltere i Kina tabte penge i 2023. Næsten 90 pct. af de aktivt forvaltede fonde tabte penge, da landets 9500 mia. dollar store aktiemarked slutter året med de største tab i den 32-årige historie. Kun 107 af de 941 disse aktiefonde på onshore-markedet har leveret positive afkast. De dårligst præsterende mistede næsten halvdelen af deres kapital. (ENDURING PAIN: 90% OF CHINA’S EQUITY FUNDS SUFFER AS MARKET LOSES US$1 TRILLION OF VALUE)

.\\˙ MarketWire