Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mandagens aviser med B&O, Genmab og Novo Nordisk fonden

18/12 06:32

BØRSEN

MINISTER NEDTONER STATENS GEVINST PÅ HAVVIND

Havbund til vindmøller skulle være en guldgrube for staten, men krisen har ramt branchen og dermed investorernes interesse. Derfor skruer klimaminister Lars Aagaard (M) ned for indtægtsforventningerne, og eksperter sår tvivl om, hvorvidt projekter kan gennemføres uden statsstøtte. (Forside, side 6-7)

DANSK VINDSELSKAB BLÆSER IND PÅ BØRSEN I NEW YORK

Ordrebogen bugner hos Cadeler, der nu får flere hænder og skibe gennem fusion, som samtidig sender selskabet på børsen i New York. (Side 4)

B&O-TOPCHEF VIL ÅBNE 30 NYE PRESTIGEBUTIKKER

B&O vil over de kommende år åbne en række ikonbutikker verden over, og de skal spille en afgørende rolle i selskabets vækstambitioner. (Side 8)

LOV TVINGER DANSKE VÆKSTEVENTYR TIL UDLANDET

Danske Ooono omsatte for 155 mio. kr. i 2022, og stifter Christian Walther Øyrabø forventer, at omsætningen fordobles i 2023. Men aktiebaseret crowdfunding forbyder danske anpartsselskaber at benytte sig af den mulighed. (Side 14)

FALDENDE PRODUCENTPRISER ER STRØMPIL FOR ENDNU LAVERE INFLATION

Tal fra Danmarks Statistik viser, at producentpriserne for varer i november faldt med 2,1 pct. i forhold til sidste år. (Side 18)

GENMAB-KURS SVINGER EFTER USIKKERHED OM PATENTKLØFT

Usikkerheden om arvingen til storsællerten Darzalex har skabt store udsving i aktiekursen, men Genmab er optimistisk. (Side 20)

BERLINGSKE BUSINESS

DANSKERNES ARBEJDSTID FALDER PÅ TRE OVERSETE OMRÅDER

I den nye 2030-plan for dansk økonomi beskriver regeringen selv tre områder, hvor danskernes arbejdstid falder. Dansk Industri mener, at det sætter regeringens plan i et helt anderledes og noget mere bekymrende lys. (Forside, side 4-6)

NOVO NORDISK FONDEN ER KLAR MED JULEGAVE TIL HOSTENDE DANSKERE

Danmarks og en af verdens rigeste fonde går sammen med Københavns Universitet om at etablere et nyt center, der skal have fokus på forskning i og udvikling af vacciner mod dødelige luftbårne infektioner. Novo Nordisk Fonden vil give op til 1,8 mia. kr. til centret over de næste otte år. (Side 8)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

VIRKSOMHEDER POLITIANMELDT FOR AT NÆGTE KONTANTBETALING

Fra 2025 er det slut med at betale med 1000-kr.-sedlen. Ifølge Horesta burde virksomheder slet ikke være tvunget til at tage imod kontanter. Organisationen vil have afskaffet kontantreglen, der forpligter virksomheder, der tager imod kort- og mobilbetaling, til også at tage imod kontanter i tidsrummet mellem 6 og 22. (Side 26)

BEIJING VIL FOR ALT UNDGÅ EN KINESISK FINANSKRISE

Beijing har siden forsøgt at holde hånden under boligsektoren for at undgå det totale kollaps, men er gået stille med dørene. Der tegner sig dog efterhånden et billede, når det gælder statens planer for at undgå et finansielt sammenbrud. (Side 28-29)

.\\˙ MarketWire