Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Generelle kursfald trods positive amerikanske futures

18/12 06:38

Der er ikke megen optimisme hos de fleste asiatiske investorer mandag, hvor de japanske aktier falder forud for afslutningen af det pengepoliske møde i den japanske centralbank, der måske vil indikere, hvor når den ultralette pengepolitik kommer til en afslutning.

Samtidig fortsætter faldene i de kinesiske aktier på femte uge, da risikostemningen forbliver svag, efter at de seneste økonomiske date har peget på et yderst trægt økonomisk opsving, mens de politiske signaler fra et topmøde i sidste uge ikke opfyldte håbene om nye støttetiltag hos investorerne.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan falder 0,5 pct., på trods af positive amerikanske aktiefutures, der indikerer yderligere stigninger i de amerikanske aktieindeks på 0,1-0,2 pct., når markedet i New York åbner senere på dagen.

De japanske investorer er fokuseret på mødet i Bank of Japan, hvor de pengepolitiske beslutningstagere vurderes at ville begynde at lægge grunden til et skifte i den japanske nulrente-politik.

- Vi tror, at der udsendes en form for besked i retning af at hæve minusrenten. Hvis det sker, som vi forudsiger, vil yen sandsynligvis styrkes yderligere, hvilket igen vil tynge aktiemarkedet, siger chefstrateg Masayuki Kubota fra Rakuten Securities i Tokyo.

17 ud af 28 økonomer ser april som den foretrukne måned som startskuddet til, at negative renter skrottes, hvilket i så fald vil gøre bank og Japan til en af de få centralbanker i verden, der rent faktisk strammer pengepolitikken - og det sammenfaldende med det tidspunkt, hvor amerikanske Federal Reserve ventes at starte på en serie af rentereduktioner.

- Vi tror, at Bank of Japan vil vente til efter resultatet af 'shunto'-lønforhandlingerne foreligger næste forår, før de kommer med tiltag i april, siger økonom Christian Keller fra Barclays ifølge Reuters.

Nikkei 225 falder 0,6 pct., og Topix-indekset viger 0,7 pct.

De kinesiske aktier ligger under for skuffelsen over manglende tiltag fra politiske hold til det træge økonomiske opsving.

- Tonen på den årlige Central Economic Work Conference i sidste uge forblev pro-vækst, men der var ikke mange detaljer om specifikke lempelser, især for ejendomsmarkedet, skriver Goldman Sachs i et notat ifølge Reuters.

Tidligere blev det centrale politisk møde i det kinesiske kommunistpartis centralkomité, der normalt afholdes i efteråret hvert femte år for at fastlægge den langsigtede økonomiske politik, udskudt til 2024.

Den usædvanlige udskydelse tolkes af Kina-kommentatorer som et tegn på, at den kinesiske økonomi er i en alvorlig knibe.

Hongkongs Hang Seng-indeks falder 0,9 pct., mens Shanghai Composite og CSI 300 begrænser faldene til 0,2 pct. og 0,3 pct.

Kospi-indekset i Seoul ligger med en stigning på 0,3 pct., Taiex-indekset i Taipei falder 0,1 pct., mens Singapores Stock Exchange dropper 0,2 pct., hvilket også er slutresultatet af dagens handel i ASX-indekset i Sydney.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
-0,6
Topix-0,7
Hongkongs Hang Seng-0,9
China Shanghai Composite-0,2
China CSI 300
-0,3
Taiwan Taiex-0,1
Sydkoreas Kospi+0,3
Indiens BSE Sensex-0,1
Singapores STI-0,2
Sydney ASX 200-0,2

.\\˙ MarketWire