Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Sådan går det Mærsks asiatiske peers mandag

18/12 07:24

Der er store stigninger hos Mærsks asiatiske konkurrenter mandag, efter at konflikten i Mellemøsten med flere angreb på skibe i Det Røde Hav har fået rederierne til at omlægge ruten i området.

Flere selskaber har i sidste uge meldt om angreb på skibe i Det Røde Hav, heriblandt et af Mærsks skibe, og det har fået rederierne til at indstille transporten gennem Bab al-Mandab-strædet. I stedet kan transporten komme til at skulle ske syd om Afrika, hvilket vil påvirke raterne. I første omgang lød beskeden dog fra Mærsk, at rederiets skibe er blevet instrueret i at ligge stille, når de nærmer sig området.

Bedst på aktiemarkedet går det mandag for sydkoreanske HMM, der stiger 13,4 pct. Selskabet er ifølge Lars Jensen, der er direktør for konsulenthuset Vespucci Maritime, der følger shippingindustrien tæt, allerede fredag begyndt at sejle syd om Afrika.

Mærsks B-aktie steg fredag med 7,9 pct. til 11.820 kr.

Her er en oversigt over de asiatiske containerrederiers aktieudvikling mandag:

Rederi
Udvikling i procent fra dagen før
Mitsui OSK Lines (Tokyo)
+4,4
Kawasaki Kisen Kaisha (Tokyo)
+6,3
Nippon Yusen KK (Tokyo)+6,2
HMM (Sydkorea)
+13,4
Evergreen Marine (Taiwan)
+5,6
Cosco Shipping (Hongkong)
+7,0
Orient Overseas (Hongkong)
+3,9

Kilde: Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire