Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ECB-medlem: Markedet er for tidligt ude med rentesænkninger

18/12 10:41

Markedet er forhastet i sin tro på rentenedsættelser i eurozonen i 2024, vurderer Bostjan Vasle, der er centralbankchef i Slovenien og rådsmedlem i Den Europæiske Centralbank.

Han finder både markedets tro på startpunktet for rentenedsættelserne og det samlede antal sænkninger som værende for tidlige.

- Markedsforventningerne til rentesænkninger er for tidlige efter min mening - både hvad angår starttidspunktet og antallet af nedsættelser, siger Bostjan Vasle til Reuters.

Han vurderer, at ECB bør vente til efter første kvartal af 2024 før en eventuel revision af de nuværende forventninger til pengepolitikken.

- Vi vil få begrænsede mængder ny data før mødet i januar, så det bliver ikke før marts eller april, at vi har mere information om inflation, vækst, finanspolitik og arbejdsmarkedet, siger Bostjan Vasle til Reuters.

Målt på rentefutures venter markedet, at ECB vil gennemføre sin første af i alt fire rentesænkninger i april 2024. Indlånsrenten ventes med udgangen af 2024 i niveauet 2,66 pct. fra nuværende 4,0 pct.

.\\˙ MarketWire