Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Prisen på olie og gas stiger markant efter angreb i Det Røde Hav

18/12 16:14

Prisen på en tønde olie stiger mandag, efter at flere og flere rederier indstiller sejladsen gennem Det Røde Hav. Senest har norske Equinor meddelt, at det tager sine skibe ud af regionen, belgiske Euronav holder sine skibe i ro lige nu, og oliegiganten BP har oplyst, at sejladsen med olietankere er indstillet.

Der har været flere angreb mandag på skibe i området. Blandt andet er det norskejede skib M/V "Swan Atlantic" i den sydlige del af Det Røde Hav blevet angrebet af "adskillige projektiler" affyret fra Houthi-kontrollerede områder, oplyste amerikanske embedsmænd til nyhedsbureauet Reuters.

- Det er eskaleret ud over, hvad vi tidligere har set. Vi er bange for, at det kun er et spørgsmål om tid, før vi ser et skib uden relation til Israel eller nogen del af konflikten, der vil blive angrebet, siger Lars Barstad, administrerende direktør i norske Frontline, en af verdens største tankskibsejere, til Bloomberg TV.

I mandagsdøgnet er prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, steget med 3,7 pct. til 79,41 dollar per tønde mod 76,87 dollar mandag morgen og 76,25 dollar fredag eftermiddag.

Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 74,10 dollar mod 71,77 dollar mandag morgen og 71,21 dollar fredag eftermiddag.

Også gasprisen presses op og stiger med 8,6 pct. mandag til 36,03 euro per megawatt-time. Fredag eftermiddag var prisen 33,31 euro.

.\\˙ MarketWire