Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens aviser med Mærsk, Ørsted og Novo Nordisk

19/12 06:32

BØRSEN

FORSYNINGSKÆDER RAMT AF ANGREB I DET RØDE HAV

Verdens største rederier stopper med at sejle i Det Røde Hav efter missilangreb og må tage en omvej på 6070 km fra Asien til Europa. Det giver højere fragtpriser. Mærsk kalder det en trussel mod den “globale handelsfunktion”. (Forside, side 6-7)

SYDBANK EJER STADIG JULETRÆSKÆMPE TRODS KRITIK

For fire år siden overtog Sydbank landets største juletræsproducent. Firmaet beskyldes for at dumpe markedet, men afviser. (Side 2)

FORBRUGERNE VÆLGER IGEN DYRE MÆRKEVARER

De dyrere mærkevarer, der oplevede et dyk i højinflationsperioden, er på vej op igen, siger flere leverandører. (Side 4)

TOPSOE FÅR 700 MIO. KR. I STØTTE TIL DANSK FABRIK

Flere lande har skruet massivt op for støtten til den grønne industri. Det får Topsoe til at se på nye muligheder uden for Danmarks grænser. (Side 8)

MENS CONTAINERREDERIER LIDER, HAR BILSKIBE KRONEDE DAGE

Kinas eksport af elbiler er eksploderet, og det mærker bilrederierne, der aldrig har haft mere travl. (Side 16)

BERLINGSKE BUSINESS

JOBFEST SENDER FLERE MILLIARDER MERE END VENTET I STATSKASSEN

De officielle tal fra Danmarks Statistik faktisk har været i recession her i efteråret, men det skal man lede længe efter for at få øje på. Beskæftigelsen stiger, og det er en af hovedårsagerne til, at regeringen får langt flere penge ind til de offentlige finanser, end den selv regner med. (Forside, side 3)

EKSPERTER TVIVLER PÅ HURTIGT COMEBACK TIL ØRSTED TRODS NY AKTIEOPTUR

Faldende renter og en rekyleffekt har sendt kursen på Ørsted-aktier til vejrs. Samtidig blæser optimistiske vinde om højere afregningspriser på strøm, der kan give grobund for en bedre omsætning i havvindindustrien. (Side 10-11)

DANSKERE ER VERDENSMESTRE I OPSPARING TIL PENSIONSALDEREN

Danskere har sparet mere op til pension end noget andet land globalt ifølge opgørelse af pensionsopsparinger fra OECD. (Side 13)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

IT-KOMETEN TRADESHIFT LØB TØR FOR PENGE

Tradeshift var tidligere i år i alvorlige økonomiske problemer, fremgår det af dokumenter fra en amerikansk domstol. To gange løb virksomheden tilsyneladende tør for penge, investorerne havde mistet tilliden, og virksomhedens udlejer har lagt sag an for ubetalt husleje. (Forside, side 6-7)

UDENLANDSKE ANALYTIKERE TVIVLER PÅ NOVO NORDISK-AKTIENS SUCCES I 2024

Efter Novo Nordisks introduktion af vægttabsmidlet Wegovy er aktiekursen i løbet af 2023 steget med intet mindre end 40 pct. Men udenlandske analytikere sætter nu spørgsmålstegn ved, om succesen for Novo-aktien fortsætter ind i 2024. (Side 2)

TOPSOE HENTER 678 MIO. KR. FRA EU’S PENGEKASSE

Topsoe satser målrettet på klimateknologi. Nu er der opbakning fra EU’s innovationsfond, der skyder næsten 700 mio. kr. i en kommende storskalaproduktion af elektrolyseapparater i Herning. (Side 7)

.\\˙ MarketWire