Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Lav aktivitet men Tokyo i plus efter fastfrossen pengepolitik

19/12 06:32

De japanske investorer står næste alene med en positiv stemning tirsdag, mens de fleste andre markeder i Asien ligger underdrejet uden ret megen aktivitet.

Børsen i Tokyo får hjælp fra Bank of Japan, der igen fastholdt den ultraløse pengepolitik og understregede politikernes præference for at afvente flere ledetråde, før der ændres på nulrenteregimet.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan falder 0,1 pct., mens de amerikanske aktiefutures indikerer marginale kursfald i de amerikanske aktieindeks på under 0,1 pct., når markedet i New York åbner senere på dagen.

De japanske investorer læner sig op ad en svækket yen i kølvandet af Bank of Japans fastholdelse af den årelange nulrentepolitik.

- Der var nogle spekulationer om, at Bank of Japan ville ændre retorikken i dag for at forberede markedet på en ændring i pengepolitikken i de kommende måneder. Manglen på ændringer i centralbankens erklæring får markedets prissætning for afslutningen af nulrenteregimentet i april 2024 til at se aggressiv ud, hvilket tynger yen, siger strateg David Forrester fra Credit Agricole CIB i Singapore til Reuters.

En svækket yen kommer de store japanske eksportører til gode i kraft af både bedre konkurrenceforhold og større indtjening målt i yen.

Nikkei 225 stiger 0,9 pct., og Topix-indekset øger 0,2 pct.

De kinesiske aktier på fastlandet ligger så godt som stille, mens de seneste dages negative stemning fortsat hærger i Hongkong.

Hang Seng-indeks falder 0,6 pct., mens Shanghai Composite og CSI 300 begge er så godt som uændrede.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+0,9
Topix+0,2
Hongkongs Hang Seng-0,6
China Shanghai Composite0,0
China CSI 300
0,0
Taiwan Taiex-0,9
Sydkoreas Kospi0,0
Indiens BSE Sensex-0,2
Singapores STI+0,3
Sydney ASX 200+0,8

.\\˙ MarketWire